Voor- en najaarsvakantie Friesland

Een vakantie in eigen land was nooit eerder zo populair! Er valt ook meer dan genoeg te ontdekken in ons eigen kikkerlandje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de provincie Friesland, gelegen in het verre noorden? Bekend om de vele meren, de rust en natuurlijk de Waddeneilanden! De perfecte vakantiebestemming om even helemaal tot rust te komen. Vooral in het voor- en najaar word je tijdens een vakantie in Friesland door de natuur op prachtige plaatjes getrakteerd. En met het Friese accent is het bijna alsof je je in het buitenland bevindt, toch?

De Friese natuur in 

Niets is beter dan even loskoppelen van de dagelijkse sleur en lekker de natuur in. Hier maak je je hoofd leeg en geniet je volop van het moment. En waar kan dat beter dan op een prachtig vakantiepark voorzien van alle nodige faciliteiten? Het ruim opgezette Buitenplaats de Hildenberg is gelegen aan de rand van een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland, het Drents-Friese Wold. Het Drents-Friese Wold behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van Europa. De ideale bestemming voor wandel- en fietsfanaten.  Vanuit het Buitencentrum in Terwisscha worden verschillende activiteiten organiseert. Denk bijvoorbeeld aan een lentewandeling, woldsafari, roofvolgelfietstochten of zelfs een vollemaanwandeling. Ook de golfliefhebbers komen niks tekort. Buitenplaats Hildenberg beschikt namelijk over een eigen golfbaan! Op slechts een half uurtje rijden van het vakantiepark vind je de veelzijdige stad Drachten. Natuurlijk bekend van het beroemde Skûtsjesilen, maar ook een enorm veelzijdige stad als het gaat om kunst en cultuur.

Bekijk hier alle accommodaties op Buitenplaats Hildenberg

Direct aan het Tjeukemeer

Friesland is bij uitstek dé plek voor liefhebbers van watersport. De vele meren die Friesland rijk is zijn dan ook niet voor niets een populaire vakantiebestemming. De Friese Meren Villa’s zijn gelegen aan het Tjeukemeer, wat zorgt voor een unieke uitstraling van het vakantiepark. Alle villa’s liggen aan het water en beschikken over een eigen aanlegsteiger waar je je eigen boot kunt aanmeren óf via het vakantiepark van april tot oktober een luxe boot huurt. Alle aaneengesloten vaargebieden maken het mogelijk om vanaf jouw eigen villa te varen naar Nationaalpark de Weerribben, het IJsselmeer, de Waddeneilanden en zo’n beetje alles wat ertussen zit. Waar vaar jij als eerste heen tijdens jouw vakantie aan het Tjeukemeer?

Bekijk hier de Friese Meren Villa’s

Op avontuur op Ameland

Bij Friesland mogen natuurlijk de Waddeneilanden niet vergeten worden! Neem bijvoorbeeld het heerlijke Ameland, een ware oase van rust. Er is geen betere plek om even lekker uit te waaien en te genieten van jouw welverdiende vakantie! En waar is het nog beter vertoeven dan op een gezellig vakantiepark voorzien van alle faciliteiten? Vakantiepark Boomhiemke is een groot vakantiepark, gelegen op een van de mooiste plekjes van Ameland aan de voet van de Hollumer duinen en grenzend aan natuurgebied Jan Roepesheide. Op het park is er meer dan voldoende te beleven voor zowel jong als oud. Zo is er een overdekt zwembad, bowlingbaan, midgetgolfbaan, diverse speeltuinen en uitgebreide wellness faciliteiten. Maar ook in de omgeving is er meer dan genoeg te beleven. . Ben je met de kids onderweg, dan is de Eendenkooi in Hollum ook een aanrader. Hier vind je veel verschillende soorten eenden en hoenders. Met een beetje geluk spot je in het voorjaar zelfs schattige kuikentjes!

Lees meer over vakantiepark Boomhiemke

Met wie ga jij op vakantie naar Friesland?

Ga jij een van de bovenstaande vakantieparken bezoeken tijdens een vakantie in het prachtige Friesland of verblijf je liever in een van onze andere accommodaties? Eén ding is zeker: Friesland is een provincie vol verrassingen én ideaal voor het voor- en najaar. Bovendien vind je bij Belvilla een geschikte accommodatie voor iedere vakantieganger. Of je nu met je partner, gezin, vrienden of je huisdier op vakantie gaat.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Friesland