Deze zomer met je kinderen op vakantie? Maar weet je niet zo goed waar je naartoe wilt? Ben je opzoek naar een plek waar iedereen het naar zijn zin heeft? Dan is een vakantiepark een perfect vakantieverblijf voor jou! Wanneer je verblijft op een vakantiepark heb je alles binnen handbereik. Als jij lekker samen met je partner op het terras van je vakantiehuis een wijntje drinkt, kunnen je kinderen zich heerlijk vermaken. Wij hebben een aantal voordelen van een verblijf op een vakantiepark voor je op een rijtje gezet.

1. Avontuurlijke speeltuinen

Speeltuinen mogen zeker niet ontbreken op een vakantiepark! Zo heeft elk vakantiepark wel een buitenspeeltuin met verschillende toestellen. Weet je wat leuk is? Sommige parken hebben ook een indoor speeltuin. Hierdoor kunnen de kinderen, ook wanneer het slecht weer is, hun energie kwijt. Laat ze lekker klimmen, klauteren en zich helemaal uitleven.

2. De Altijd gezellige kidsclub

Veel van de vakantieparken hebben een kidsclub. Hier kunnen kinderen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat verschillende activiteiten ondernemen. Zo is er overdag genoeg tijd om leuke dingen te knutselen of om juist met de verschillende sportactiviteiten alle energie weg te sporten. Naast activiteiten voor overdag verzorgt een kinderclub vaak ook een avondprogramma met een minidisco. Laat je kinderen meedansen met hun vriendjes en vriendinnetjes op de typische minidisco muziek.

3. Leuke zwembaden

Een faciliteit waar de kinderen altijd dol op zijn is een zwembad. In de zomer is het perfect om lekker buiten te zwemmen en om bij het zwembad vriendjes en vriendinnetjes te maken. In een aantal vakantieparken zijn ook overdekte zwembaden aanwezig, ideaal wanneer het slecht weer is. Veel van de zwembaden hebben daarbij ook verschillende glijbanen waar de kinderen vanaf kunnen roetsjen of dobberen ze liever in het golfslagbad?

4. Extra faciliteiten

Naast de kidsclub, speeltuinen en zwembaden hebben vakantieparken vaak ook nog andere faciliteiten. Sommige parken hebben bijvoorbeeld een midgetglof-, glowgolf- en bowlingbaan. Deze faciliteiten zijn niet alleen leuk voor de kinderen maar hier kan het hele gezin van meegenieten.

5. Niet alleen aan de jongste kinderen is gedacht

Ook voor de tieners onder ons is er genoeg te doen op een vakantiepark. Er zijn zelfs parken waar ze tegenwoordig een ‘chill zone’ hebben. Dit is een plek waar tieners muziek kunnen luisteren, gamen, darten of andere spellen kunnen doen. Geen zin in spellen? Dan kunnen ze ook gewoon met hun leeftijdsgenootjes chillen en kletsen. Zo zijn al je kinderen voorzien van vermaak en kan jij lekker je eigen gang gaan.  

6. En natuurlijk voor de ouders… Alles binnen handbereik

Een vakantiepark is niet alleen voor kinderen ideaal, maar ook zeker voor volwassenen. Hier geniet je van allerlei faciliteiten binnen handbereik. Zo kan je de kinderen alleen op pad sturen terwijl jij lekker bij het huisje rondhangt of een baantje trekt in het zwembad. Terwijl je kinderen zich bij de kidsclub vermaken, kan jij een fiets huren en genieten van de prachtige omgeving. Vind je het fijn om lekker zelf te koken in het vakantiehuis? Dan haal je je boodschappen eenvoudig bij de supermarkt op het park. Een vakantie op een vakantiepark is puur genieten voor het hele gezin!

Bekijk al onze vakantieparken