De zomervakantie staat bijna voor de deur, waardoor veel kinderen waarschijnlijk al staan te trappelen om te genieten van hun welverdiende vrije dagen. Tijdens deze dagen is het heerlijk om er samen even tussenuit te gaan. En als je een vakantie gepland hebt met de kinderen, dan mag het volgende natuurlijk niet ontbreken:

1. Spelletjes voor onderweg

Of je nu met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat, spelletjes kunnen natuurlijk tijdens een lange rit niet ontbreken. Bij verschillende winkels zijn er speciale reisspelletjes te vinden, zoals rummikub, monopolie en Auto-Bingo. Zo hoeven de kinderen zich onderweg zeker niet te vervelen. Tip: meer inspiratie voor autospelletjes kun je ook hier vinden.

2. Een eigen koffer

Zijn jouw kinderen al wat groter en vinden ze het leuk om zelf hun spulletjes bij te houden en in te pakken? Laat ze dan een eigen koffertje of rugzak meenemen. Een groot voordeel is dat je geen extra plek hoeft te maken in jouw koffer voor kinderkleding en andere spulletjes.

3. Een speciale toilettas voor kinderen

Omdat vooral jonge kinderen vaak andere spulletjes gebruiken, is het handig om voor hen een aparte toilettas in te pakken. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, zonnebrand, paracetamol voor kinderen, wattenstaafjes, neusspray en Anti-insect. Zo weet je zeker dat je voor de kinderen ook niets vergeten bent!

4. Buggy of kinderwagen

Ga je een dagje een stad bezoeken of vind je het heerlijk om met het gezin naar het strand te wandelen? Vergeet dan vooral niet de kinderwagen mee te nemen. Mochten de beentjes moe zijn, dan kunnen de kids tussendoor nog even lekker gaan zitten. Tip: mocht je met vliegtuig reizen, vergeet dan de buggy of kinderwagen niet in te checken.

5. Lekkers voor onderweg

Tijdens een lange rit, gaan de buikjes van kinderen natuurlijk rammelen. Om ze zoet te houden is er niets beter dan wat lekkers mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje fruit, een snoepje of rijstwafels, zodat ze onderweg ook lekker kunnen smullen. Laat die vakantie maar beginnen!