De Karelsbrug, de Praagse burcht en de astronomische klok moet je natuurlijk gezien hebben als je in Praag bent, maar wat is er nou leuker dan kleine straatjes ontdekken en net iets anders doen dan alle toeristen. Met deze tips beleef je Praag net even anders. Toeristen zal je bijna niet tegenkomen, locals des te meer!

Botanische tuinen

1. Botanische tuinen

In vergelijking met de drukte van de stad zijn de botanische tuinen in Praag echt een oase van rust. De toeristen hebben dit stukje van de stad nog niet echt ontdekt, waardoor je hier vrijwel alleen locals tegen zult komen. De tuinen zijn al prachtig om doorheen te wandelen, maar op een van de vele ligbedjes kun je lekker aan je kleurtje werken en helemaal tot rust komen. Drankje erbij en laat het genieten maar beginnen!

Boekenwinkel Praag

2. Globe bookstore & café

Verstopt in een van de vele, kleine straatjes in Praag vind je deze boekenwinkel. Dit was de eerste winkel met Engelse boeken in Praag en sindsdien is het alleen maar groter geworden. Je kunt hier ook heerlijk ontbijten, uitgebreid lunchen en goed avondeten. Veel toeristen zul je hier niet tegenkomen, vooral lokale en internationale studenten zul je hier zien studeren onder het genot van een lekkere smoothie of een heerlijke koffie.

Narodni Divadlo

3. Ballet in het Narodni Divadlo

Opera of ballet saai? Niet in Praag! Het Narodni Divadlo theater is al een bezienswaardigheid op zich, maar een ballet of opera voorstelling mag je ook zeker niet missen. Vooral het Nationaal Ballet wordt gezien als nationaal cultureel erfgoed, wat wel laat zien dat ze ook echt goed zijn. Van een klassiek ballet, tot een modern ballet met een spannend verhaal, er is zo veel om uit te kiezen!

Zlute Lazne

4. Dagstrand Zlute Lazne

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar de temperaturen in Praag kunnen in de zomer flink stijgen. Het is dan natuurlijk heerlijk om even af te kunnen koelen. Praag ligt dan misschien niet aan zee, maar met een duik in de Moldau koel je net zo lekker af. Watersporten, lekker eten en goede muziek, een prima dagstrand om even aan de warmte te ontsnappen toch?

Chocolade Praag

5. Prazska Cokolada

Chocolade is altijd een goed idee toch? Door heel Praag vind je kleine winkeltjes in grote oude gebouwen. Wanneer je een van deze winkeltjes binnenloopt, zie je overal alleen maar chocolade. Chocolade in zakjes, in doosjes, kleine en grote chocoladerepen.. Ze hebben het allemaal! Heel leuk om als souvenirtje voor vrienden en familie mee te nemen, maar stiekem ook heel lekker voor jezelf.

Nog meer tips:

  • De tram en metro in Praag zijn erg goedkoop, maar in de stad is alles goed lopend te doen. Zo zie je veel meer van de prachtige, oude gebouwen.
  • Als je de burcht van Praag bezoekt, is het zeker de moeite waard om de toren te beklimmen. Deze wordt vaak overgeslagen, maar je hebt hier een prachtig uitzicht over de hele stad!
  • Juist de kleine straatjes zijn in Praag heel mooi. Wijk eens af van de grote hoofdstraten en dwaal door leuke steegjes.
  • Ook de rest van Tsjechië heeft veel te bieden. Zo kan je in Moravië heerlijke wijnen proeven en leuke steden bezoeken.