Kerst is één van de gezelligste periodes van het jaar. De kerstbomen worden in huis gehaald, straten worden extra verlicht, kersttruien worden uit de kast getrokken en er wordt heel veel lekker eten gekookt. Maar wat er tijdens deze periode ook veel te vinden zijn, zijn de kerstmarkten in Duitsland! Duitsland is hét land wanneer het gaat om gezellige kerstmarkten.

kerstmarkt-keulen

1. Kerstmarkt in Keulen

Tijdens de kerstdagen verandert Keulen in een waar kerstparadijs, met kerstmarkten op verschillende locaties. Met de reusachtige Dom op de achtergrond, is slenteren over de kerstmarkt in Keulen een ontzettend leuke ervaring. Ben je uitgekeken op de kerstmarkt? Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de omliggende winkels!

Datum kerstmarkt: 21 november t/m 23 december 2016

kerstmarkt-dusseldorf

2. Kerstmarkt in Düsseldorf

Verspreid door Düsseldorf vind je tijdens de kerstperiode op 6 verschillende kerstmarkten allemaal kraampjes met een eigen thema. Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar Düsseldorf om te genieten van een glaasje Glühwein, of een smakelijk curryworst. Daarnaast vind je op Gustaf Grundgens Platz een enorme schaatsbaan van 450 vierkante meter. Een leuke bestemming voor het hele gezin.

Datum kerstmarkt: 17 november t/m 23 december 2016

kerstmarkt-duitsland

3. Kerstmarkt in Münster

Voor een knusse, traditionele kerstmarkt kun je terecht in Münster, net over de grens. Geniet van plaatselijke lekkernijen, snuffel door het aanbod van ongeveer 300 kraampjes en beleef hier de echte kerstsfeer. Bezoek de indrukwekkende kerstkribbe op de Aegidiimarkt en bezoek de markt rondom de Lambertikerk.

Datum kerstmarkt: 21 november t/m 23 december 2016

kerstmarkt-duitsland-1

4. Kerstmarkt in Oberhausen

Ook in Oberhausen worden er diverse kerstmarkten georganiseerd. Wanneer je kerstinkopen wilt doen, kun je terecht bij de kerstmarkt bij het winkelcentrum CentrO. Dit enorme warenhuis wordt helemaal omgetoverd tot een winters paradijs. In het oude centrum kun je tijdens deze periode ook over een kerstmarkt slenteren.

Datum kerstmarkt: CentrO: 17 november t/m 23 december 2016

kerstmarkt-duitsland-2

5. Kerstmarkt in Essen

Een van de meest geliefde kerstmarkten in Duitsland, is die in Essen. In Essen kun je je in Middeleeuwse sferen begeven op de Middeleeuwse kerstmarkt. Maar daarnaast is er ook een traditionele kerstmarkt te vinden, met meer dan 250 kraampjes. Bijzonder aan deze kerstmarkt is dat er meerdere culturen vertegenwoordigd worden.

Datum kerstmarkt: 17 november t/m 23 december 2016