Goedkope wintersport

Wintersport kan een duur geintje zijn. Naast de reis en het verblijf komen er nog veel extra kosten bij, die je bij een normale zonvakantie niet of minder hebt. Denk hierbij aan skipassen, materiaalhuur, dure horeca in de skigebieden zelf, en zelfs de boodschappen zijn in de dorpen vaak toch net wat duurder.

In plaats van dan zelf maar de aardappelen – en de rest van de boodschappen – vanaf huis mee te nemen, valt er misschien nog wat te besparen. Want je hoeft niet per se naar Lech, Zermatt of Courchevel te gaan om een geweldige wintersport te hebben. Voor een fractie van dat geld zit je namelijk ook gewoon in de Alpen. Bijvoorbeeld in de volgende gebieden:

Les Orres

1. Les Orres

Bij de Franse Alpen denkt men al snel aan populaire maar dure skigebieden zoals Val Thorens, Tignes of Alpe ‘d Huez. En terecht, want het zijn geweldige gebieden en leuke dorpjes met prachtige uitzichten. Het zijn echter niet de enige gebieden die de moeite waard zijn, en de wat minder bekende gebieden zijn vaak ook een stuk goedkoper!

Neem bijvoorbeeld Les Orres, een leuk dorpje in de Hautes Alpes. Sneeuwzeker, hooggelegen, geschikt voor alle niveaus, en een leuke bestemming voor gezinnen. Qua prijs zit je, mits je een beetje goed zoekt, ruimschoots onder de eerder genoemde gebieden. Ook eten en drinken is zelfs op de piste goed te betalen.

Superdévoluy

2. Superdévoluy

Wil je heel graag naar de Franse Alpen, maar vind je zelfs Les Orres nog iets te duur? Dan is er één gebied wat je moet kijken: Superdévoluy. Het dorp is qua looks misschien niet moeders mooiste, maar het is absoluut het goedkoopste gebied in de regio.

Houd er wel rekening mee dat je hierdoor vaak omgeven bent door groepen studenten die ook op zoek zijn naar een weekje goedkoop wintersporten. Daar staat tegenover dat als je een fan bent van après-ski, je dan wel weer goed zit.

Wildkogel Arena

3. Wildkogel arena

Oostenrijk heeft altijd een bijzondere charme vergeleken met het wat killere Frankrijk. Daarom gaat menig Nederlander dan ook vaak naar Zillertal of Kitzbühel. Tussen deze gebieden ligt het wat minder bekende Wildkogel Arena. Onterecht eigenlijk, want het doet zeker niet onder voor zijn populairdere broertjes. Maar dat zorgt er wel voor dat de prijzen wat lager liggen.

Sneeuwzeker, goed eten, relatief rustig en een gezellige après-ski; dat is wat je gaat aantreffen in Wildkogel Arena. Daarnaast is het ook een modern gebied, met nieuwe liften en sneeuwkanonnen voor de kwetsbare plekken.

Feldberg

4. Feldberg

Oké vooruit… Feldberg ligt niet in de Alpen, maar in het Zwarte Woud. Met toppen van 1450 meter en 1380 meter, is het ook absoluut niet het hoogste gebied. Maar daar houden de nadelen eigenlijk op. Feldberg is namelijk een verrassend leuk gebied voor mensen van elk niveau, en heeft een sneeuwzekerheid die niet onder doet voor menig Oostenrijks ski dorp.

Daarnaast is Feldberg ook relatief dichtbij, wat je toch weer de nodige benzinekosten scheelt, en de kosten voor eten en drinken vallen ook reuze mee. Het echte voordeel zit hem in het feit dat je hier gemakkelijk voor een weekendje naartoe kunt. Je hoeft dus niet gelijk een hele week te gaan skiën, wat met name voor beginners een heel interessant idee is, want je hoeft niet meteen de enorme investering te doen, om toch even kennis te maken met de wintersport!