Als je denkt dat je alleen in de zomer kunt barbecueën, dan heb je het mis. Voor echte barbecueliefhebbers zijn er namelijk genoeg redenen om in de kou en met sneeuw de grill aan te steken. Want zeg nu zelf: er is toch niets leuker dan met elkaar rondom het knetterende vuur te zitten met een glaasje glühwein of een kop warme chocolademelk? wij geven je graag wat tips om jouw winterbarbecue tot een geslaagd feestje te maken.

1. Regel een echte winterbarbecue

Ik hoor je denken: ‘wat is nu een echte winter barbecue?’ Omdat de temperaturen in de winter heel erg kunnen dalen, is het niet mogelijk om met een open barbecue te grillen. Kies dus altijd voor een dichte barbecue, zodat het vlees of de vis toch lekker warm opgediend kan worden. Houd er rekening mee dat barbecueën in de winter, door de temperatuur van buiten, wel wat langer kan duren dan in de zomer.

2. Haal mutsen, sjaals en wanten uit de kast

Buiten kan de temperatuur dalen tot het vriespunt en omdat je tijdens het barbecueën niet steeds in beweging bent, kun je het heel erg koud krijgen. Zorg er dus voor dat je jezelf goed aankleedt en dat de barbecue uit de wind staat. Tip: draag geen synthetische kleding en stop sjaals in je jas. Zo voorkom je dat je kleding vlam vat.

3. Haal winterse gerechten in huis

Als je aan barbecueën denkt, dan denk je al snel aan een goed stuk vlees. Hierdoor kunnen de traditionele gerechten, zoals een steak of saté niet ontbreken. Maar bij de winter hoort natuurlijk ook wild. Zorg ervoor dat je dit vlees lekker kruidt en schenk ook gelijk voor jou en je vrienden een goed glas rode wijn in. Zo kan de avond zeker niet meer stuk!

4. Zorg voor sfeerverlichting

Omdat het in de winter vaak vroeger donker wordt, kun je het juist met sfeerverlichting en kaarsen ontzettend gezellig maken! Je kunt natuurlijk de verlichting en kaarsen ook gebruiken om bij te schijnen of op te warmen.

5. Kies het juiste nagerecht

Zonder nagerecht kun je de barbecue natuurlijk niet afsluiten. Zorg er dus voor dat je een typisch winters nagerecht in huis hebt zoals vanille ijs met apfelstrudel of een goede borrel om jezelf warm te houden. Ik zeg alvast: proost en smakelijk eten!

Alle vakantiehuizen met een barbecue