Lekker op vakantie gaan! Wie wil dat nou niet? Helaas is het financieel gezien soms even niet zo makkelijk. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om thuis te blijven, maar als je toch even op wilt laden vind je hieronder 8 tips en ideeën voor een budgetvriendelijke vakantie, heerlijk toch?!

1. Vakantie in eigen land

Door op vakantie te gaan in Nederland bespaar je enorm op vervoerskosten, want vliegtickets, treintickets en benzine zijn niet goedkoop. Daarnaast heeft ons eigen land veel te bieden, denk aan het prachtig natuurschoon in de Veluwe, mooie steden als Amsterdam, Maastricht en Breda en badplaatsen als Noordwijk en Zandvoort. Waarom verder reizen als er dicht bij huis nog zoveel te zien is?

fietsvakantie

2. Op vakantie met de fiets

De fiets, het goedkoopste vervoermiddel om op vakantie te gaan. Dit kan in eigen land, maar de echte fietsliefhebbers onder ons kunnen het aantal kilometers ook uitbreiden. Naast het vervoer naar de bestemming toe, ben je ook erg flexibel op plaats van bestemming. Geen kosten voor taxi, openbaar vervoer of huurauto, maar lekker de omgeving verkennen op de fiets.

3. Op reis naar goedkopere bestemmingen

Je kunt veel kosten besparen door te kiezen voor een goedkopere bestemming. Denk hierbij aan landen die minder bekend of minder ontwikkeld zijn. Oost-Europese landen als Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië zijn leuk om te bezoeken en ook nog eens goed te betalen. Portugal is als Zuid-Europees land een uniek alternatief voor de eerder genoemde Oost-Europese landen.

last-minute

4. Last minute je vakantie boeken

Ben jij flexibel en heb je geduld om te wachten met boeken tot kort voor vertrek? Dan kan een last minute boeken een idee voor je zijn. Huiseigenaren zullen hun huis vaak liever verhuren tegen een lagere prijs, dan helemaal niet. Het kan daarom interessant zijn om te wachten tot kortingen een accommodatie veel aantrekkelijker maken.

5. Eet/drink een straatje verderop

Het is altijd leuk om te borrelen of dineren op de populairste pleinen van een stad, maar het is ook zeker een stuk duurder. Een straatje verder lopen scheelt veel voor de portemonnee, want uitbaters profiteren optimaal van hun goede locatie. Naast de opmerkelijk lagere prijzen, wordt er vaak ook meer aandacht besteedt aan je maaltijd én de service.

hoogseizoen-massatoerisme

6. Het hoogseizoen vermijden

Met kids waarschijnlijk geen optie maar ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Vermijd dan het hoogseizoen. Dit scheelt behoorlijk in je portemonnee. Veel accommodaties zijn goedkoper, maar ook vliegtickets en treintickets zullen aanzienlijk dalen in prijs.

7. Sorteer op prijs

Op de website van Belvilla is het mogelijk om te sorteren op prijs. Kies jouw favoriete vakantieland, kies een datum, geef aan welke criteria voor jou belangrijk zijn en sorteer vervolgens op prijs. De vakantiehuizen die aan jouw eisen voldoen en de laagste prijs hebben zullen bovenaan verschijnen. Dit maakt het makkelijk om een accommodatie te vinden die past binnen jouw budget.

blij-op-de-piste

8. Deelnemen aan leuke winacties

Natuurlijk is het een gokje en ben je nooit zeker van de winst, maar niet geschoten is altijd mis! Toch? Het is de moeite waard om Belvilla te volgen op Facebook, zodat je op de hoogte blijft van onze leuke acties. Naast het weggeven van bijzondere prijzen, vind je op onze facebook pagina ook regelmatig aantrekkelijke vakantiehuizen mét korting!