Altijd al een nachtje op een boot door willen brengen? Dat kan! Klim aan boord en laat je meevoeren door het golvende water. De Korevaer is afgemeerd in Leiden en ligt klaar om jou te ontvangen voor een nachtje op het Zeeuwse schip. Dat is pas een unieke ervaring!

Overnachten op de Korevaer

Tot 1997 vervoerde de Korevaer losse ladingen tussen de Zeeuwse eilanden en het Rotterdamse havengebied. Heel veel inspanning en kluswerk later, is het vrachtschip helemaal omgetoverd tot een traditioneel getuigde tweemastklipper. Tegenwoordig huur je dit sfeervolle gastenverblijf en is het heerlijk vertoeven op het water. ’s Winters heeft het schip Leiden als thuishaven en wordt de Korevaer omgevormd tot drijvende groepsaccommodatie!

Ruime inrichting

De Korevaer is zo ingericht dat je met maar liefst 30 personen aan boord kunt verblijven en overnachten! Ideaal om er met een grote groep even tussenuit te gaan. Op het schip is een goed uitgeruste keuken en bar waar jullie heerlijk ontspannen. Natuurlijk kan je je ook terugtrekken in de 2 en 4 persoonshutten. Aan dek is plek voor iedereen! Ontspan in de ruime zitkuip, kijk je ogen uit op het royale voordek en geniet van het ruime achterdek.

Zeilen met de Korevaer

Klinkt slapen op het schip al als muziek in de oren? Dan hebben we nóg een leuk nieuwtje! Neem het stuurwiel over want de Korevaer is ‘s zomers geschikt voor zeiltochten vanaf 20 personen. Proef de sfeer, de schoonheid en de stilte van het traditioneel zeilen tijdens een tocht op de boot. Tijdens een dagtocht kan je een hele dag zeilen op het IJsselmeer. Of onderneem je een culturele zeiltocht die je langs de historische havens van bijvoorbeeld Volendam en Hoorn voert? Afhankelijk van de windkracht en -richting is het namelijk ook mogelijk om langs verschillende havenplaatsen te varen.

Wat te doen in Leiden

Wist je dat Leiden een stad vol historie is? Vanaf de boot loop je in ongeveer 10 minuten naar het gezellige centrum. Wandel door 800 jaar geschiedenis en ontdek de oude binnenstad met grachten, stadspoorten, bruggetjes en een burcht. In de smalle straatjes is het heerlijk slenteren terwijl je je ogen uitkijkt. Maar ook voor andere activiteiten zijn volop mogelijkheden! Ga jij shoppen in een sfeervolle setting of relaxen in een parkje? Na een dag vol indrukken, heb je vast honger gekregen. In Leiden zitten ook genoeg fijne eettentjes waar je heel gelukkig van wordt!

De natuurrijke omgeving van Leiden

Ook natuurliefhebbers halen hun hart op in deze regio. Op korte afstand van Leiden vind je namelijk bloembollenvelden, eindeloze zandstranden en duinen, de Keukenhof en de Kagerplassen. Een uitstapje naar een van deze fijne plekjes is dan ook snel gemaakt. Wil je al het moois bewonderen dat deze streek te bieden heeft? Fiets dan zeker de Leidse Bollenroute! De fietsroute leidt je langs de bollenvelden, maar ook vogelrijke graslanden, oude landgoedbossen, kastelen en ruïnes!

Waarom zo ver reizen, terwijl ons eigen land zo veel te bieden heeft voor een heerlijke vakantie! Een unieke overnachting op een echt schip, een stedentripje naar het historische Leiden en genieten van een natuurrijke streek. En dat allemaal in één vakantie in eigen land! Droom je even mee?

Bekijk de Korevaer