De Ardennen staan bekend om de prachtige natuur waar je urenlang van kan genieten. Deze prachtige natuur kan op verschillende manieren ontdekt worden. Het maken van een wandeling in de Ardennen is echter onze favoriete optie. Daarom worden in deze blog 5 mooie wandelingen in de Ardennen uitgelicht. Hierdoor hoef je tijdens je verblijf niet verder te zoeken aangezien deze prachtige wandelingen zullen zorgen voor een indrukwekkende herinnering aan de Ardennen!

1. Wandeling langs de Vallei van Tros-Marets

Tijdens deze wandeling kom je langs rotsen,  stroomversnellingen, oevers en vele velden. De wandeling strekt zich uit over zo’n 9 km waardoor je ongeveer 2 tot 3 uur onderweg bent. Het start en eindpunt van deze wandeling is hotel-restaurant Femme Libert. Femme Libert staat bekend om vele specialiteiten zoals Belgische wafels, pannenkoeken en plaatselijke bieren. Hierdoor is dit de ideale uitvalbasis om na afloop van de wandeling wat te gaan eten of drinken. Verder is deze wandeling ideaal om te lopen met oudere kinderen en hond. De wandeling is namelijk makkelijk om uit te voeren.

2. Wandeling langs de Ninglinspo

De naam zegt het al; deze wandeling gaat langs de Ninglinspo. Dit is het enige bergriviertje van België. Deze wandeling strekt zich uit over zo’n 6 km. In deze wandeling zijn er veel verschillende paden om te volgen maar de meest indrukwekkende is het pad dat recht langs de Ninglingspo gaat. Dit is tevens ook het moeilijkste pad door de soms natte en gladde rotsen. Gedurende de route zal je vaak de rivier moeten oversteken door middel van houten bruggen. Daarnaast zullen watervalletjes, salamanders, kikkers en prachtige meren je pad kruisen wanneer je deze wandeling uitvoert.

3. Le Tombeau de Géant

Le Tombeau du Géant, ook wel Graf van de Reus genoemd, is een wandeling in het zuiden van Wallonië. Het graf van de reus is een legende waarbij een Gallische held met een grote omvang op deze plek is begraven door zijn onderdanen. De route is opgenomen in de lijst van uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Dat is ook niet zo gek, aangezien je tijdens deze wandeling langs één van de indrukwekkendste panorama’s van België komt. Deze panorama kijkt direct uit op Le Tombeau de Géant. Dit is een rotsachtig voorgebergte, omcirkeld door rivier de Semois. Verder kom je door vele bossen waar de rivier Semois doorheen stroomt. De wandeling Le Tombeau de Géant is een wandeling met een landelijk en authentiek karakter.

4. De blonde wandeling van Bellevaux

Deze wandeling in de Ardennen is vernoemd naar het blonde bier van Brasserie de Bellevaux. Brasserie de Bellevaux is het beginpunt van de wandeling. In deze regio liggen vier wandelingen die allemaal zijn vernoemd naar namen van het bier van de brouwerij. De blonde wandeling is echter de mooiste van de vier. Je passeert het dal van de Warche, de hoogten van Bellevaux en de rivier La Warche. Onderweg kom je de rots van Falize tegen wat een mooi uitzicht geeft over het dal van de Warche.

5. Wandeling door de Hoge Venen

Deze wandeling start bij het hoogste punt van België. Dit is 694 meter en heet Signal de Brotagne. De Hoge Venen maken onderdeel uit van het grensoverschrijdende natuurpark Venen-Eiffel. Het is een gebied met een vruchtbare ondergrond door het hoge veen. Hierdoor zul je tijdens het maken van de wandeling zeldzame grassen, mossen en heidestruiken tegenkomen. Verder is er veel variatie in het landschap van deze wandeling door de vruchtbare ondergrond. Heide, moeras, veen en bos zullen je pad kruisen wanneer je deze wandeling maakt.

Belvilla biedt ook vakantiehuizen in bovenstaande regio’s waar de wandelroutes zich bevinden. Onderstaande vakantiewoning is gelegen middenin de Hoge Venen en beschikt over alle comfort die je nodig hebt tijdens een vakantie.


Bekijk vakantiehuis

Bekijk andere vakantiehuizen in de Ardennen