O, Griekenland! Alleen al als we aan het land denken zwijmelen we weg. De Griekse eilanden zijn allemaal kleine wereldjes met hun eigen cultuur, geschiedenis, sfeer en natuur. Zin in een zonovergoten ontdekkingstocht? Eilandhoppen is een geweldige manier om de onontdekte eilandjes te verkennen! Wij zetten 5 verborgen pareltjes op een rijtje voor ultieme ontspanning.

1. Ontdek Karpathos

Met Rhodos en Kreta als buren, wordt Karpathos toch al snel over het hoofd gezien. Toch is Karpathos het op één na grootste eiland van de Dodekanesos. Dit langgerekte, smalle eiland kenmerkt zich door schilderachtige (vissers)dorpjes en bergachtige landschappen. Het is hier een oase van rust en toch valt er genoeg te beleven! Surf op een van de verlaten stranden, cross het eiland door met een scooter of maak een sportieve hike. Ontsnap aan het massatoerisme en vertoef een aantal dagen op Karpathos. Vervolgens is het weer heerlijk genieten van alles wat de grote buureilanden te bieden hebben!

Alle huizen op Rhodos

Alle huizen op Kreta

2. Bezoek Folegandros

Het eiland Folegandros is een ruige parel vanwege haar steile bergen en flinke rotsformaties. Het Griekse eiland behoort tot de Cycladen en ligt ten noorden van haar grote, bekende broer Santorini. Op Folegandros vind je prachtige zandstranden, heerlijke baaien, afgelegen stranden en authentieke stadjes. Wandelliefhebbers halen hun hart op aan de talloze wandelpaden. Het eiland vraagt om te voet ontdekt te worden! Vanuit je vakantiehuis op Santorini bezoek je gemakkelijk Folegandros met de veerboot.

Alle huizen op Santorini

3. Geniet op Tinos

Combineer je jouw vakantie op het bruisende Mykonos graag met een flinke portie natuur? Trek er dan zeker een paar dagen op uit naar buureiland Tinos! Op dit eiland geniet je van ultieme rust en doe je je netvlies een traktatie aan al het oogverblindende groen. Ga ook op avontuur door de smalle straatjes van de traditionele dorpen. Je komt sowieso de typische witte huisjes met blauwe deuren en ramen tegen. Vanuit je vakantiehuis op Mykonos kun je Tinos al zien liggen!

Alle huizen op Mykonos

4. Beleef Samos

Niet tussen de horden toeristen verblijven, maar toch genieten van een geliefd eiland wat alles te bieden heeft? Dan is een vakantie op Samos zeker aan te raden! Dit eiland ligt in het oosten van de Egeïsche zee, bijna tegen Turkije aan. Samos heeft zowel schitterende zand- als kiezelstranden, traditionele dorpjes en een rijke cultuur en historie. Verder geniet je van de prachtige groenrijke natuur met prachtige heuvels en bergen, groene valleien en tal van druivengaarden en olijvenbomen. Je komt ogen te kort!

Alle huizen op Samos

5. Ontdek Kefalonia

Betekent groot ook altijd massa? Nee, zeker niet! Kefalonia is het grootste eiland van alle Ionische eilanden, maar wordt gelukkig niet overspoeld met toeristen. In tegenstelling tot haar onderbuur Zakynthos, is het op Kefalonia nog heerlijk rustig. Het eiland kenmerkt zich door een grille kustlijn, een ruig en bergachtig binnenland, gezellige badplaatsen en schitterende stranden. Vanuit je vakantiehuis op het bruisende Zakynthos, is het vervolgens genieten van de oase van rust op Kefalonia. Op het eiland blijf je je ogen uitkijken!

Alle huizen op Zakynthos

Naar welk eiland ga jij?

Alle huizen in Griekenland