Logeren op stand

IT-93011-01_Castello di Falconara_kasteel_Sicilië_Italië_Belvilla vakantiehuizen

Koninklijk genieten in Falco al Mare, een Siciliaans kasteel aan zee

Het hoge woord is eruit: Koningin Beatrix draagt de troon over aan, nu nog, kroonprins Willem-Alexander. Deze aankondiging laat Koninginnedag 2013 er heel anders uitzien. Op 30 april vindt de officiële troonswisseling plaats. Zou Beatrix daarna lekker vakantie gaan vieren? Belvilla heeft nog wel wat vakantiehuizen op stand waar ze prinsheerlijk kan genieten. Wil je ook koninklijk genieten in een vakantiehuis? Hier enkele tips!

De troonwissel in Amsterdam

Hoofdstad Amsterdam vormt het middelpunt van alle feestelijkheden op de aankomende Koninginnedag. De formaliteiten vinden plaats in het Paleis op de Dam en in de Nieuwe Kerk. Deze bijzondere feestdag valt in de meivakantie. Ook een ideale periode dus om eventueel met een gezin een vakantiehuis in Amsterdam of omgeving te boeken voor een stedentrip. Op dit moment zijn er nog vakantiehuizen beschikbaar, maar wacht vooral niet te lang. Veel mensen zullen de troonwissel bij willen wonen en er gaan geruchten dat de hotels al zijn volgeboekt.

In Amsterdam vind je in een sfeervol pand uit 1891 aan het Vondelpark gezellige appartementen met een koninklijke zetel! Je verblijft in het sjieke Amsterdam Oud-Zuid op loopafstand van de PC Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat. Of wat denk je van een woonboot op de Amstel? Geniet na een dag drukte in de stad van de rust op het water. De woonboot kijkt uit op de Berlagebrug en bevindt zich in de Rivierenbuurt met de bekende markt van de Albert Cuyp op loopafstand.

Bed and breakfast Amsterdam Vondelpark Belvilla vakantiehuizen

Koninklijke zetels in een prachtig pand aan het Vondelpark in Amsterdam

Bed and breakfast Amsterdam woonboot Amstel Belvilla vakantiehuizen

Ontwaken in een woonboot op de Amstel, hoe Amsterdams wil je het hebben?

Vakantie in Hofstad Den Haag

Koningin Beatrix woont al jaren in Den Haag en op termijn gaan ook Willem-Alexander en Maxima met hun kinderen verhuizen naar de Hofstad. Paleis Huis ten Bosch is het huidige woonpaleis van Koningin Beatrix en zal uiteindelijk het woonadres worden van de nieuwe koning en zijn gezin. Beatrix verhuist dan naar kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Paleis Noordeinde is het koninklijk werkpaleis en dat blijft het ook. Daarnaast heeft Den Haag natuurlijk veel meer moois te bieden, waaronder het Binnenhof waar de regering zetelt, een gezellige binnenstad en het strand.

Belvilla biedt in en om Den Haag vele vakantiehuizen aan. Denk bijvoorbeeld aan een strandappartement in de Haagse wijk Scheveningen waar je aan de ene kant geniet van uitzicht op de nieuwe jachthaven en aan de andere kant op de uitgestrekte Noordzee. Studentenstad Leiden ligt eveneens in de omgeving van Den Haag. Zowel Willem-Alexander als Beatrix hebben een bijzondere band met Leiden door hun studietijd.

Tweemastklipper Korrevaer schip Leiden Belvilla vakantiehuizen

Tweemastklipper Korevaer ligt ‘s winters afgemeerd in studenstad Leiden

Hier verhuurt Belvilla een tweemastklipper uit 1911 die in de wintermaanden ligt afgemeerd aan de Zijlsingel in de binnenstad. Het schip biedt plaats aan maximaal dertig personen en beschikt over tien scheepshutten, een bar, zitkuip en een royaal voor- en achterdek. Bijzondere om Leiden te ontdekken met als thuisbasis een drijvend vakantiehuis!

 

De eerste Koningsdag in De Rijp en Amstelveen

De primeur van de eerste Koningsdag gaat in 2014 naar De Rijp en Amstelveen, de plaatsen die het koninklijk huis eigenlijk in 2013 zou bezoeken. De Oranjeverenigingen kunnen hun plannen doorschuiven naar volgend jaar. Uniek is dus dat we nu al weten waar het koninklijk huis de eerste Koningsdag in 2014 doorbrengt. Kun je mooi op tijd een vakantiehuis boeken in de omgeving! Koningsdag staat gepland op 27 april, de verjaardag van onze nieuwe koning. Aangezien dit in 2014 echter een zondag is, verschuift de feestdag naar de zaterdag ervoor. Bij Belvilla kun je nu al je vakantiehuis boeken rond De Rijp of Amstelveen voor de eerste Koningsdag in 2014. Wees er vroeg bij en maak deze primeur mee.

 

My (holiday)home is my castle

Bij Belvilla huur je zelfs kastelen! Voel je de koning te rijk in je ‘eigen’ kasteel. Er zijn echte spookjeskastelen met sierlijke torens en kantelen, maar ook robuuste burchten die de tand des tijds hebben doorstaan. Sommige kastelen kun je huren als groepswoning. In andere tref je juist weer kasteelappartementen aan waar je ook met zijn tweetjes of met een gezin kunt verblijven. Ook leuk voor een huwelijksreis! Hoewel een kasteel een zweem van luxe met zich meedraagt, zijn er ook wat meer toegankelijke kastelen, natuurlijk naast de speciale selectie in de Elite Collection.

Middeleeuws kasteel in Umbrië

In Umbrië kun je een eenvoudig, maar sfeervol torenappartement huren in een middeleeuws kasteel. “Dit is echt heel bijzonder”, aldus een eerdere gast. “Wie kan er nou zeggen dat hij in een authentiek, oud, middeleeuws kasteel heeft gelogeerd?” Je vindt hier ook het kasteelappartement Granaio die een zwembad delen.

Luxe chateau in de Ardennen

Nuts Castle luxe kasteel België Ardennen Belvilla vakantiehuizen

Een luxe kasteel in de Ardennen, ooit gerechtshof en hoofdkwartier van de geallieerden

Het Elite Collection-kasteel Nuts Castle bevindt zich in de Belgische Ardennen. Het stamt uit de zeventiende eeuw, maar is qua comfort helemaal van deze tijd. Bubbelen kun je in de jacuzzi en een film kijk je in je ‘eigen’ home theatre. Op het enorme kasteeldomein beschik je privé over een bos, vijver en tennisbaan. In de zeventiende eeuw deed het kasteel dienst als gerechtshof. Tijdens de Tweede Wereldoorlog fungeerde het als hoofdkwartier van de legendarische Airborne Divisie US tijdens het Rundstedt-offensief, ook bekend als de Slag om de Ardennen. Je verblijft dus op een plaats vol geschiedenis!

Als een vorst in Frankrijk

Sprookjeskasteel Alpen Mont Colombier Frankrijk Belvilla vakantiehuizen

Uitkijkend op Mont Colombier vanaf de binnenplaats van Chateau Lapeyrouse

Een echt sprookjeskasteel vind je in de Noord-Alpen in Frankrijk. Het kasteel Lapeyrouse in de Rhonevallei biedt diverse kasteelappartementen. Met slechts een beetje fantasie zie je Doornroosje op Rapunzel boven in één van de torens zitten. Via een oprijlaan bereik je het kasteel dat vanaf de binnenplaats een prachtig uitzicht biedt op de Mont Colombier. Er is een grote kasteeltuin met een gezamenlijk zwembad. Het kasteel is in het begin van de negentiende eeuw gebouwd op de fundamenten van Chateau Cussiou uit 1356. Een zestiende-eeuws, Turijns kasteel vormde het voorbeeld voor Chateau Lapeyrouse. Destijds behoorde de regio Savoie nog tot Italië. De familie De La Pérouse, rond 1660 de graag en gravin van de Savoie, was de naamgever van het kasteel. Je kunt hier onder meer verblijven in de voormalige kasteelkapel, maar bijvoorbeeld ook in een torenappartement. Wie wil dat nu niet eens ervaren: leven als een vorst in Frankrijk.

Kom ook MAXIMAal genieten en huur een vakantiehuis op stand. Koninklijk genieten in een vakantiehuis kan via Belvilla.