Op vakantie met de kinderen, er is al zó veel waar je aan moet denken. Om de kinderen ook een leuke vakantie te geven is het natuurlijk wel zo leuk om ze bij de vakantie te betrekken. Wat vinden zij allemaal leuk en wat willen zij echt graag zien? Om alvast wat inspiratie te geven vind je hieronder wat tips die kinderen sowieso leuk gaan vinden.

1. Een bezoekje aan een aquapark of dierentuin

In de zuidelijke landen zoals Spanje is een duik in het zwembad geen overbodige luxe. Bij een bezoekje aan een aquapark vermaken de kinderen zich de hele dag in het water, terwijl je zelf langs de kant kunt genieten en af en toe kan pootjebaden. Een ander leuk dag uitstapje is een bezoek aan een dierentuin. Jong of oud, iedereen houdt van dieren!

2. Bijzondere accommodatie

Een vakantie in een bijzondere accommodatie is een activiteit op zichzelf! Een verblijf in een kasteel is natuurlijk al bijzonder, maar wat dacht je van een Mongoolse yurt? De kinderen kijken hun ogen uit, terwijl je zelf gewoon kunt genieten van alle comfort die de yurt te bieden heeft.

3. Cultuur snuiven, maar dan anders

Kinderen zijn misschien nog niet zo met de cultuur van een land bezig, maar een traditionele kookcursus kan een gemakkelijke en leuke manier zijn om ze toch iets van de cultuur mee te laten krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pizza bakken in Italië of stroopwafels maken in eigen land?

4. Een dagje doorbrengen op het strand

In het zuiden van Europa kunnen de temperaturen hoog oplopen. Een dagje op het strand is dan wel zo lekker. Oudere kinderen kunnen hier een surfcursus volgen, terwijl jonge kinderen de mooiste zandkastelen kunnen bouwen. Wat dacht je van dit appartement? Hier loop je zo het strand op om van een heerlijk dagje te genieten.

5. Bedenk zelf een activiteit

Op bijvoorbeeld een vakantiepark is er altijd wel een animatieteam aanwezig die de kinderen vermaakt, maar dit kan je natuurlijk ook zelf doen. Zo kan je bij een bezoekje aan een stad de kinderen foto’s laten zien van bezienswaardigheden en ze deze laten zoeken. Voor degene die ze het eerste ontdekt heb je natuurlijk een prijsje. De kinderen zijn zoet met het zoeken en zelf kan je van de stad genieten!

Bekijk alle vakantiehuizen geschikt voor families