De jaren ’50, ’60 en ’70 waren allesbehalve saai! Retro interieur, kleurrijke keukens, vrolijke badkamerstegels en heel veel hout hebben fantastische woontrends gevormd. Om te bewijzen dat elke trend een comeback kan maken, zetten wij 6 eigentijdse vintage vakantiehuizen voor jou op een rijtje.

Vakantiehuis in Garderen, Nederland

1. Sfeervolle chalet in Garderen (Nederland)

Zet je historische bril maar op en (her)beleef de retrojaren in dit sfeervolle chalet in Garderen, Gelderland. Hier voel je je meteen thuis door de knusse inrichting en aankleding van het chalet. Het huis is gelegen op een park midden in de natuur waar je geniet van rust en ruimte. Kinderen en huisdieren kunnen hier naar hartenlust spelen in de omheinde tuin.

Bekijk dit vakantiehuis

Vintage vakantiehuizen Belvilla

2. Kasteel uit de 12e eeuw in Clavy-Warby (Frankrijk)

Wanneer je een voet binnen dit eeuwenoude kasteel zet, lijkt het net alsof je bent teruggereisd in de tijd. Voel je de koning ter rijk in dit bijzondere vakantiehuis in de Franse Champagnestreek. Het voormalige kasteel is het gehele jaar door geschikt voor een verblijf met familie of met een groep vrienden. De echte houtkachel zorgt voor een authentieke sfeer en biedt warmte op koele avonden.

Bekijk dit vakantiehuis

Kleurrijke slaapkamer in een vintage Belvilla vakantiehuis

3. Historische retro boerderij in Hoppecke (Duitsland)

Naast dat deze boerderij vintage spreekt door het interieur, is het ook een historisch bouwwerk uit 1798. Het sfeervolle vakantiehuis is gelegen in de Duitse regio Sauerland en staat garant voor een aangenaam verblijf. De karakteristieke inrichting met veel retro meubilair geven de boerderij een bijzonder knusse sfeer. Verder zorgt de gezellige boerentuin met vijver en beekje voor ultieme ontspanning.

Bekijk dit vakantiehuis

Vintage vakantiehuizen Belvilla

4. Vintage vakantiehuis in Lierneux (België)

In dit toffe vakantiehuis in België lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan. De woning is opgetrokken uit natuursteen en verraadt al het karakter dat je binnen aantreft. Er zijn namelijk zoveel mogelijk oude houten balken en pilaren bewaard gebleven. Dit in combinatie met de vele houten meubels creëren de pure authentieke sfeer die je verwacht van een vakantiehuis in de Ardennen.

Bekijk dit vakantiehuis

Het interieur in een van onze vintage vakantiehuizen

5. Karakteristiek landhuis in Engelse stijl in Deurningen (Nederland)

Even een keer wat anders dan een ultra strak en mega modern vakantiehuis? Midden op oud landgoed ‘Het Hulsbeek’ in Deurningen vind je dit karakteristieke landhuis. De Engelse inrichting en de gashaard creëren een romantisch sfeertje. Verder geniet je in de bosrijke omgeving van een oase van rust. Het prachtige natuurgebied leent zich ook uitstekend voor wandelingen en fietstochten.

Bekijk dit vakantiehuis

Vintage vakantiehuizen bij Belvilla

6. Authentiek chalet met moderne twist in Kaprun (Oostenrijk)

Een combinatie van modern en vintage kom je tegen in dit knusse chalet in het centrum van Kaprun. Het mooie aan dit vrijstaande chalet is dat het volledig in hout is opgetrokken, de begane grond zelfs met massieve boomstammen! De prachtige dikke balken en mooie houten vloeren gecombineerd met het moderne interieur zorgen ervoor dat je je gelijk helemaal thuis voelt.

Bekijk dit vakantiehuis

Vintage vakantiehuizen voor jou

In deze vakantiehuizen word je als het ware terug geslingerd naar de retrotijd. Welk vakantiehuis heeft jouw voorkeur?