Weet jij al waar je dit jaar kerst viert of het nieuwe jaar in gaat luiden? Vier je het gezellig thuis of wil je er dit jaar tussenuit? Misschien bekijk jij binnenkort wel het vuurwerk tussen de besneeuwde bergtoppen of geniet jij samen met je gezin van een stedentripje. Als je nog niet zo goed weet wat je moet doen tijdens de feestdagen, dan kunnen de volgende tips wellicht helpen!

kerst-amsterdam

Weekendje weg in eigen land

Niet zo ver van huis maar toch even een ander gevoel ervaren, kan in een vakantiehuis in ons eigen land. Of je nu een vakantie wilt vieren met alleen het gezin, of de complete familie, in Nederland is er een ruim aanbod aan vakantiehuizen. Zie jij jullie al zitten aan een lange kersttafel vol met lekker eten? Of zoek de natuur op in Drenthe, waar je ook heerlijk kunt wandelen, of geniet van het stadse leven rondom Amsterdam.

vuurwerk-oostenrijk

Vanaf de latten naar het vuurwerk kijken

Er is niets leuker dan met de feestdagen op wintersport zijn. Een actieve vakantie met je geliefden, waarbij je ’s avonds in je chalet neerstrijkt voor de open haard. Dat is nog eens een fijne plek om alle cadeautjes met je vrienden of familie uit te pakken! Of ontspan in een huis met wellness, door een duik te nemen in de jacuzzi. Op en top genieten van elkaar en van de omgeving.

strand-tenerife

Zoek de zon op

Liever de kou ontvluchten? Dat kan op een winterzon bestemming. De kerst doorbrengen op het strand, of aan het zwembad, is een keer wat anders dan binnen in huis. Zo beleef je de feestdagen op een hele andere manier dan je gewend bent. Of je nou alleen met je partner de zon opzoekt of ervoor kiest om met het hele gezin de zon achterna te reizen, er zijn genoeg mogelijkheden. Ga jij naar het zonnige Tenerife, of zoek je de zon wat verder op in Bonaire?

ardennen-winter

Kerstdiner in de Ardennen

De Ardennen zijn in de winter op z’n mooist. Met sneeuw bedekte daken, prachtige wandelgebieden en knusse dorpjes, de groepshuizen in de Ardennen lenen zich perfect voor een fijne vakantie. Lekker in je pyjama met z’n allen aan het kerstontbijt. Daarnaast is het ook nog op redelijk korte afstand, waardoor deze bestemming ook voor een weekendje weg goed te bereiken is.

kerst-parijs

Ontdek verschillende steden

Wil je graag cultuur snuiven tijdens de feestdagen? Veel steden zijn prachtig versierd tijdens deze periode, waardoor ze nóg mooier zijn dan in de rest van het jaar. Je kunt er dus ook prima voor kiezen om een stedentrip te plannen. Misschien naar het romantische Parijs, of liever genieten van aangename temperaturen in Barcelona? En als je nou iets eerder gaat dan kerst, kun je nog mooi even alle winkels afgaan om de laatste kerstinkopen te doen. Of geniet van een mooie vuurwerkshow in het buitenland.