Natuurgebieden herfst

De zomerwarmte mag dan wel vertrekken, maar de herfst heeft zo zijn eigen charme! Bladeren veranderen van groen naar rood, paddenstoelen komen uit de grond, vochtig geurende aarde en laaghangende mist over de velden. Dit kleurrijke seizoen staat symbool voor de overgang van oud naar nieuw en dit zien we dan ook aan de natuurgebieden. Je hoeft hiervoor niet ver weg te gaan om gefascineerd te raken. In eigen land vind je namelijk woestijnachtige vlakten, ruige landschappen en prachtige dieren in het wild. Dus trek je wandelschoenen aan en ga erop uit om de mooiste natuurgebieden van Nederland te ontdekken tijdens de herfst.

1. Purple rain in de Veluwezoom & Hoge Veluwe!

Begin de herfst met een bezoek aan de prachtige Veluwezoom. Wees er vroeg bij, want het park staat maar tot en met september in bloei. De ideale plek om na te zomeren in eigen land! Dit park is in handen van Natuurmonumenten en is het eerste nationale park van Nederland. Tijdens het wandelen vind je hier naast de paarse vlakte ook bospaden en zandduinen. Een van de mooiste punten om de heidevelden te aanschouwen is bij de Posbank en tussen Soeren en Assel. Misschien ken je de Posbank al van zijn een enorme stenen bank midden in het park, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving. De Asselseheide is bijzonder omdat je er regelmatig wild tegenkomt en het grenst aan het Kroondomein Het Loo.

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

2. Keer op keer een nieuwe belevenis in de Loonse en Drunense duinen

Zin in bos, heide en vooral veel zand? Dit vind je in overvloed in de Loonse en Drunense Duinen. Het is dan ook een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. De mooiste wandelroutes zijn de routes bij Bosch en Duin, vlak bij Udenhout en Roestelberg. Bij het eerst genoemde wandelpad moet je flink doorstappen in het zand . De andere route laat je ook lekker rondstruinen in het zand, terwijl je op zoek gaat naar oude sporen uit het verleden. Een goede tip om niet verdwaald te raken is het downloaden van de natuurmonumenten app!

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

3. Er even tussen uit op Texel

Bijzonder lonend is het om een bezoek te doen aan de ruige kustlijn van de Waddenzee in Texel. Als je erg van wandelen houdt kan je hier lange wandelingen maken van maar liefst 20 kilometer lang. Kies bijvoorbeeld voor een route vanuit Den Hoorn via de waddendijk bij Oudeschild of wandel vanuit de Waal via Oosterend. Tijdens het wandelen schiet je hier in de herfst prachtige foto’s van het eiland. Echte wandelliefhebbers je kiezen voor een 3-daagse wandelroute met een overnachting in De Koog en De Cocksdorp.

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

4. Paddestoelen zoeken in Landgoed Elswout

Wat geeft nou een echt herfstgevoel? Juist, een natuurgebied vol met paddenstoelen! Hiervoor zit je langs de binnenduinrand van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland goed. Ieder jaar organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een Paddenstoelendag in samenwerking met Staatsbosbeheer. Dit jaar worden er op 4 oktober excursies, puzzeltochten en veel informatie en activiteiten over paddenstoelen voor volwassenen en kinderen georganiseerd. Heb je die dag al andere plannen, dan kan je altijd een excursie maken onder leiding van een IVN-Natuurgids.

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

5. Sprookjesachtig wandelen door het kleurrijke bos van Beetsterzwaag

De Friese landadel heeft het aanzien van het dorp en de omgeving bepaald. Zij lieten op de heide woeste gronden bos aanleggen, dat diende voor houtproductie. Hier kan je een wandelroute lopen langs tulpenbomen, die een kleurenpracht hebben van rode en gele bladeren. Verder staan er ook veel eiken en beuken in het bos. Deze staan bekend om hun fraaie herfstkleuren en tijdens de herfst wandel je hier dan ook onder goudkleurige bladeren.

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

Waar ga jij de herfst vieren?

Wil jij er deze herfst ook heerlijk op uit om de prachtige natuurgebieden van Nederland zelf te ontdekken? Bekijk dan ons ruime aanbod vakantiehuizen en boek jouw favoriet. Gezellig met het gezin op een kindvriendelijk vakantiepark, met de hond in een huisdiervriendelijk vakantiehuis of lekker met z’n tweeën op pad. Bij Belvilla kan het allemaal!