Halloween kasteel Belvilla

Het is weer zover, de engste dag van het jaar staat bijna voor de deur: Halloween! In Europa zijn er veel plekken die een donker en somber verleden hebben. Ben jij nou helemaal gek op spannende verhalen en enge plekken? Wij hebben een aantal griezelige verhalen over de meest enge plekken van Europa gevonden die zeker een bezoekje waard zijn. Durf jij het aan?

Enge plek van Europa

1. Tower of London – Engeland

Londen heeft een rijke geschiedenis en heeft daardoor ook vele spookachtige gebouwen en verhalen over geesten. De Tower of London is een van de monumenten met een enge geschiedenis over een marteling die 900 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Anne Boleyn is een van de beroemdste geesten hier. In 1536 werd zij onthoofd en nu wordt haar onthoofde lichaam gespot in de gangen van de toren. Wie weet loop jij haar hier tegen het lijf…

2. Burg Wolfsegg – Duitsland

Burg Wolfsegg is een 800 jaar oud kasteel dat in Duitsland staat en is bekend om zijn donkere geschiedenis en het rondspoken van geesten. De geest ‘’White Woman’’ maakt het een van de meest spookachtige plekken in Europa, ze blijkt bezoekers af te schrikken die door het kasteel lopen. Het gerucht gaat dat ze de geest is van een dame genaamd ‘’Klara von Helfenstein’’, die door haar man is vermoord toen hij erachter kwam dat ze hem bedroog.

Enge plek van Europa

3. Corvin kasteel – Roemenië

Een spookachtige plek in Transsylvanië is het Corvin kasteel en meteen ook het indrukwekkendste middeleeuwse monument. Verschillende legendes zeggen dat dit het meest verlaten kasteel van Europa is. Ze weten niet of het waar is, maar het lijkt erop dat Dracula hier gewoond heeft.

4. The hauntend Vicarage – Zweden

Dit kleine dorpje in Zweden heeft slechts 50 inwoners. Dit kleine aantal inwoners heeft een goede reden. Ze zeggen dat dit de plaats ter wereld is met het grootste aantal geesten. Mensen horen hier ‘s nachts vaak voetstappen, geluiden van schommelstoelen en meubels die verplaatst worden. Wil je dit altijd al eens ervaren? Je kan overnachten in dit dorpje.

Enge plek van Europa

5. Le Château Féodal – België

Een stukje dichter bij huis is dit kasteel in La Roche. Iedere zomer kunnen bezoekers  van het stadje La Roche-en-Ardenne het spook van het beroemde kasteel zien. Zij wandelt rustig rond over de muren van zijn eigendom. Maar let op, want bij slecht weer komt zij helaas niet naar buiten..

Heb je altijd al een keer op een plek willen verblijven waar je een van deze enge verhalen zelf kan ervaren? In het stadje La Roche in België zit je vlak bij Le Château Féodal, hier kan je elke zomeravond het spook van La Roche zien! Onderstaand huis ligt vlak bij dit kasteel en heeft ruimte voor vier personen en twee honden. Het huis is erg knus ingericht en van alle gemakken voorzien. Welke enge plekken van Europa wil jij graag bezoeken?

Bekijk dit vakantiehuis

Bekijk vakantiehuizen in La Roche-en-Ardenne