Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat je een blunder begaat, óók op vakantie. Op dat moment kun je misschien wel door de grond zakken van schaamte, maar achteraf is het vaak een verhaal dat nog vaak voor de slappe lach zorgt op verjaardagen. Ook de medewerkers van Belvilla begaan weleens een vakantieblunder en die zetten we vandaag op een rij!

Letterlijke vertaling

Laura: “Ik ben ooit naar Barcelona op studiereis geweest. Een klasgenoot van mij zei toen tegen de ober dat de ‘kok’ very good was. Helaas betekent ‘kok’ in het Engels toch net iets anders, dan in het Nederlands.”

Stevige wind

Hans: “Ik moest ooit op Gran Canaria vroeg in de ochtend met de taxi naar het vliegveld om de vlucht te kunnen halen. Openbaar vervoer zou te lang duren. De beheerder van het parkje (Belvilla) had de taxi geregeld en mij het nummer op een briefje gegeven met de boodschap, “het zijn Spanjaarden dus hij kan goed 5 à 10 minuten te laat zijn, maar als hij veel later is dan 15 minuten dan moet je hem wakker bellen”. Bij het naar buiten lopen wil ik nog even checken of ik het briefje in mijn portemonnee heb zitten. Bij het openen van mijn portemonnee waait het briefje eruit, zo van de berg af.

We staan te wachten op de taxi, 5 minuten, 10 minuten, 15 minuten. Uiteindelijk 25 minuten te laat komt de taxi opdagen. Wij ondertussen in paniek natuurlijk, maar uiteindelijk nog op tijd op het vliegveld voor onze vlucht.”

‘Five more minutes please!’

Danique: “Toen ik met een aantal studiegenoten op reis was naar Boedapest, vlogen wij op de laatste dag vrij vroeg in de ochtend terug naar Eindhoven. Al om 6 uur zou onze vlucht vertrekken, waardoor we om 4 uur opgehaald zouden worden door een taxi die ons naar het vliegveld bracht. Nou, alles goed en wel geregeld de dag van tevoren, al een groot deel van de koffers ingepakt zodat we iets langer in bed konden blijven liggen. Twee wekkers gezet, en rond 12 uur gaan slapen, zodat we toch nog drie uurtjes konden pakken. Onze wekkers stonden om 03.00 uur, zodat we nog genoeg tijd zouden hebben om de laatste spullen in te pakken en het appartement netjes achter te laten.

Om 03.00 uur gaat netjes de wekker, zoals verwacht. Een vriendin van mij snoozede de wekker, zodat we nog even 5 minuutjes konden blijven liggen. Tenminste…. Dat dachten we. Op een gegeven moment schrok ik uit mezelf wakker en keek ik op mijn telefoon. 04.30 uur, shit! Snel de rest wakker gemaakt en uit bed gesprongen. Bleek dat allebei de wekkers niet meer waren afgegaan, wat een toeval. Vriendin van mij is op haar blote voeten naar beneden gerend, in de hoop dat de taxi er nog stond. En die stond er gelukkig nog! Nadat ze hem beloofde dat we er over vijf minuten zouden zijn, hebben we vliegensvlug de laatste spullen ingepakt en zijn we naar beneden gesprint. Pfoeh, gelukkig waren we nog net op tijd op het vliegveld!”

friends-drinks

Oeps, vergeten

Morgan: “Een paar jaar geleden ging ik op vakantie met vrienden. We vertrokken met de auto en reden voor ongeveer 4-5 uur.

Toen we eindelijk aangekomen waren op de bestemming, wilde ik meteen boodschappen doen. Toen ik mijn running shoes wilde aantrekken, bleek dat ik al mijn schoenen thuis vergeten was! Natuurlijk heb ik nieuwe schoenen gekocht, omdat ik anders 10 dagen op mijn slippers moest overleven (en op stap gaan op je slippers is echt een no-go!).”

Gevaarlijk lekker

Ankie: “Dit keer niet een blunder van mezelf, maar van mijn moeder. Hij is té leuk om niet te delen. We waren op vakantie in Ierland. Zo’n fly and drive waarbij je de hele dag onderweg bent en ’s avonds slaapt in een B&B. Enfin, we moesten dus zelf voor lunch zorgen.

Op een middag, hongerig door de zeelucht, besloot mijn moeder dat ze zin had in een pistoletje kaas. Kaas was zo gevonden, en een bakker ook. Volle bak daarbinnen, en na lang wachten is mams aan de beurt. In volle overtuiging, op luide toon, bestelt ze ‘two pistols’. Iedereen meteen stil. Maar het grappigst was dat ze niet in de gaten had wat ze zojuist nu had gezegd, dus ze stond een beetje om zich heen te kijken wat er aan de hand was.

Je begrijpt dat ik ondertussen al om het hoekje stond, dubbelgevouwen van het lachen.”

Ervaren reizigers?

Mirjam: “We werden uitgenodigd voor de 50ste verjaardag van een vriend in Noorwegen. Het plan was om er een weekendje te verblijven zodat we ook nog een dagje geweldig Oslo mee konden pakken. Vanwege onze drukke agenda’s hebben we tot het laatste moment gewacht met het boeken van een vlucht.

Twee dagen voor het feest realiseerden we ons ineens dat we nog niets geregeld hadden. Snel reserveerden we een kamer in een leuk hotel en gingen daarna op zoek naar de meest geschikte vluchten Schiphol-Oslo en retour. Al snel kwam er een goede combi uit die ons veel tijd in Oslo gaf. Vrijdag direct na werk vertrekken en zondag laat op de avond terug. Mooi. Ook weer voor elkaar…

Na een gezellig feest en een lekker weekendje vertrokken we relaxed per hypermoderne trein naar het vliegveld van Oslo. In de trein kon je op een scherm de vertrek- en aankomsttijden van alle vluchten zien en ik, leesfanaat die ik ben, bekeek ze allemaal. ‘Mmmh,’ zei ik tegen mijn vriend, ‘Ik zie onze vlucht er niet bij staan.’ ‘Ach’, verklaarde hij heel logisch, ‘Ze staan er vast niet allemaal op.’ Bij mij waren de alarmbellen echter hevig aan het rinkelen. En terecht, want op het vliegveld werd onze vlucht ook nergens vermeld. Snel de telefoon erbij met de E-tickets…
En ja hoor, wat bleek: Oslo heeft twee vliegvelden. En die andere was twee uur reizen daar vandaan. Dat gingen we dus nooit meer redden.

Gelukkig bleken ze bij de balie van KLM heel coulant: er waren onverwacht nog wat plekken vrij in een latere vlucht vanaf dit vliegveld. Daar mochten we zo aan boord, zonder extra kosten. Twee uur later, maar dat kon ons op dat moment echt niet boeien. Wat een opluchting! Maar wij voelden ons wel een beetje dom. En nog steeds eigenlijk wel…”

Wat is jouw grootste vakantieblunder?