De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan en dit jaar gaan we terug de tijd in met het thema Geschiedenis. Heb je zin om gezellig met de kinderen een boekje te lezen? Stap dan in de tijdmachine naar deze prachtige oude boerderij. Lees hier spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Romeinse Oudheid. Deze boerderij met een prachtige authentieke inrichting biedt je de rust en ruimte om samen gezellig een boekje te lezen. Dus trek je klompen aan en wandel het vroegere boerenleven in! En ontdek de beste Belvilla om een kinderboek in te lezen.

Terug in de tijd

Kruip even helemaal in het lichaam van de hoofdpersoon voor een ultieme beleving van je leesboek. Deze Twentse boerderij uit het jaar 1910 maakt dit zeker mogelijk! In de woning staat authenticiteit centraal, zoals te zien is aan onder andere de tegelwanden, de deuren en het interieur. Een heerlijke leesplek vind je in de knusse woonkamer, waar je omgeven wordt door mooi antiek meubilair en het karakteristieke behang. Tijdens het lezen  geniet je van het uitzicht op de prachtige omliggende weilanden. Heb je zin in een warmer plekje? Dan kan je op bed naast de ouderwetse open haard verder lezen.

Stap een dag in het boerenleven

Heb je tussen het lezen door ook nog tijd om even naar buiten te gaan? Dan bevind je je op de perfecte locatie: midden in de natuur op een boerenbedrijf. Leuk voor de kinderen is dat ze regelmatig een ritje mogen maken op de tractor met de boer. Of loop samen gezellig door de koeienstallen en kijk toe hoe de boer te werk gaat. Voor veel speelplezier voor de kinderen zijn er buiten ook nog volop speeltoestellen aanwezig. Ben je nog op zoek naar een leuk Kinderboekenweek boek? Dan is een relevant kinderboek voor dit vakantiehuis het boek: Hup Herman! En een echte aanrader in het thema Geschiedenis is het boek: Nu is later vroeger van Joke van Leeuwen. 

Landhuis in de buurt van de vakantie accommodatie

Ontdek de omgeving

In de landelijke omgeving van de boerderijwoning bevindt zich de Borkelder heide, een bos- en heidegebied waar je heerlijk kunt wandelen, mountainbiken en  fietsen. Ontdek nog nog meer van de geschiedenis in de vele musea in de buurt, die zowel voor jong als oud interessant zijn. Zoals het zoutmuseum en museumboerderij Wendezoele in het zeer nabijgelegen Delden en het Klompenmuseum in Goor. Hebben de kinderen meer zin in wat actie? Maak ze dan blij met een dagje naar avonturenpark Hellendoorn op 25 km van het vakantiehuis. Wil je toch liever in de buurt van het vakantiehuis blijven? Bekijk dan de vele molens, landgoederen en kastelen, waaronder landgoed Weldam en Landgoed Twickel.

Ga jij de kinderboeken week 2020 vieren in deze Belvilla boerderij?

Heb je zin om samen met je gezin een leuk boek te lezen weg van huis? Vier dan de kinderboeken week 2020 samen met je gezin in de beste Belvilla om een kinderboek in te lezen. Laat je helemaal meeslepen terug in de tijd in dit authentiek vakantiehuis. Zowel binnen als buiten het vakantiehuis beleef je in het boerenleven. Wacht daarom niet te lang, voordat de kinderboekenweek weer voorbij is!

Bekijk hier dit vakantiehuis