De lente staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat de natuur weer in beweging komt. Alles wat verstopt zat tijdens de winter komt nu naar boven. De eerste bloemen, de knoppen aan bomen, vogels die een ei leggen en lammetjes in de wei, een prachtig gezicht. En om dit allemaal te bewonderen kun je gewoon in Nederland blijven! Dus trek de wandelschoenen maar uit de kast want hieronder vertel ik je meer over de mooiste wandelroutes van Nederland

  • Boswachterspad Smokkelroute – Strijbeekse Heide/Noord-Brabant – 9 km.

Het Smokkelpad in het natuurgebied Goudberg en Strijbeekse Heide is een grote trekpleister voor natuurliefhebbers. Je zal het misschien niet verwachten maar vroeger werd er volop gesmokkeld tussen Nederland en België via deze route, van het smokkelen is nu geen sprake meer maar het is wel een prachtige wandelroute! Je leert meer over de geschiedenis van dit natuurgebied tijdens deze wandeling door het lezen van de vele informatiebordjes die verspreid zijn langs de route. Tip: Kom in Augustus of September want dan geniet je van de prachtige kleuren van de bloeiende heide!


Bekijk hier de Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

  • Boswachterspad Grebbelinie – Utrecht – 15 km

De nu rustige Grebbelinie was vroeger niet zo rustig. Tijdens de tachtig jarige oorlog is hier flink gevochten en in 1940 hield het Nederlandse leger hier 3 dagen stand tegen de Duitsers. Nu heeft de natuur het overgenomen in dit schitterende gebied, maar er valt nog genoeg geschiedenis te zien. Zo kom je tijdens de wandeling langs verschillende forten, loopgraven en bunkers. Het gebied is zo groot dat je verschillende wandelroutes kunt kiezen. Zo is er voor ieder wat wils. Dit gebied is in het voorjaar en in de zomer op zijn mooist en wie geluk heeft kom je zelfs een ijsvogeltje tegen!


Bekijk hier de Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

  • Boswachterspad Stuifduinentocht – Schoorlse Duinen/Noord-Holland – 17 km

De Stuifduinentocht is een wandelroute voor de echte avonturier! Hoge witte duinen, uitgestrekte heides en hoge uitkijkpunten, deze wandeltocht heeft alles. De wandeling vindt grotendeels plaats over onverharde paadjes die je door verschillende weides leiden onder toeziend oog van Schotse Hooglanders. In mei en in de zomermaanden is het zeker de moeite waard om door het gebied te wandelen. De wilde orchidee bloeit in deze maanden prachtig en ook de weides staan in bloei. Tip voor in de winter: doe laarzen aan!


Bekijk hier de Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

  • Boswachtersbos Ter Apelerbossen – Ter Apel/Groningen – 12 km

Ter Apelerbossen behoren tot de oudste bosgebieden van de provincie Groningen maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om het te bezoeken, in tegenstelling zelfs! Het heeft iets magisch om door dit bos te lopen tussen imposante bomen die soms wel ouder zijn dan 1.000 jaar! Ook hier kun je verschillende wandelroutes kiezen zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar. Langs de open velden en bosranden loop je tussen de vlinders en in het voorjaar kun je ook hier de ijsvogel tegen komen.


Bekijk hier de Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

  • Boswachterspad Kootwijk – Veluwe/Gelderland – 18,6 km

Wanneer je deze wandelroute maakt, zal deze je leiden langs alle elementen die de Veluwe zo bijzonder maakt. Ontdek de jeneverbessen, de heide, het stuifzand en de ruige oude eikenbomen. Verspreid over deze wandelroute staan diverse informatie paaltjes waardoor je meer kunt leren over de omgeving. Er zijn ook meerdere picknickplekken in dit gebied zodat je even kunt uitrusten en kunt genieten van het uitzicht. Het beste moment om deze wandelroute te lopen is in het voorjaar wanneer de heides in bloei staat. Dit is ook het moment om edelherten en everzwijnen te spotten.
Tip: Kom ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat, dan heb je de meeste kans om deze dieren te zien!


Bekijk hier de Belvilla vakantiehuizen in deze omgeving

Welke wandeling kies jij?

Heb jij nu ook zo’n zin om erop uit te gaan in de prachtige natuurgebieden die Nederland te bieden heeft? Bekijk dan ons ruime aanbod van vakantiehuizen in jouw favoriete omgeving en maak tijdens je verblijf een van deze schitterende wandelroutes!