Slovenië Ljubljana Belvilla vakantiehuizen

Wil je iets anders ontdekken dan de bekende vakantielanden? Boek dan eens een vakantiehuis in Slovenië! Sinds kort vind je bij Belvilla bijna tachtig Sloveense vakantiehuizen en dit aantal breiden we de komende weken uit naar minimaal 200 woningen. Slovenië mag dan relatief onbekend zijn als vakantiebestemming, toch weet het land sinds 2010 steeds meer Nederlanders te trekken. Het biedt je bovendien veel diversiteit en je betaalt er gewoon met de euro.

Divers Slovenië

Alhoewel omringd door populaire vakantiebestemmingen Oostenrijk, Italië en Kroatië, is Slovenië een relatief onbekende vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land is ongeveer half zo groot als Nederland en kent hoge bergen, een kustlijn aan de Adriatische Zee en veel bossen, kloven en grotten. Slovenië, eerder onderdeel van Joegoslavië, vormt sinds 1991 een soevereine staat. Het land is al sinds 2004 lid van de Europese Unie.

Vakantiehuizen verspreid over het land

De Sloveense vakantiehuizen van Belvilla liggen verspreid over het hele land. Zo kun je bijvoorbeeld de hoofdstad Ljubljana verkennen, een bezoek brengen aan de Sloveense kust en een duik nemen in één van de vele meren, waaronder het beroemde meer van Bled. Slovenië biedt actievelingen volop mogelijkheden, waaronder uitdagende sporten, zoals raften en mountainbiken. Ook wijnliefhebbers komen hier aan hun trekken.

meer van Bled eiland Slovenië Belvilla vakantiehuizen

Het meer van Bled is één van de trekpleisters van Slovenië

Stop-over naar Kroatië

In Slovenië kun je natuurlijk een hele vakantie doorbrengen, maar het kan ook een prima stop-over zijn als je bijvoorbeeld op doorreis bent naar Kroatië. De Sloveense vakantiehuizen van Belvilla kun je al boeken voor een kort verblijf vanaf twee nachten.

Stadsappartement in Piran

Eén van de tientallen vakantiewoningen in Slovenië tref je in Piran. Deze stad staat bekend als de meest charmante stad aan de Sloveense kust. Je kunt Piran verkennen vanuit je stadsappartement aan het water waar je met vier personen kan verblijven. Het appartement ligt in een smal straatje op loopafstand van het strand en het bekende Tartini-plein.

appartement Piran Slovenië aan het water Belvilla vakantiehuizen

Vanuit dit appartement aan het water in het stadje Piran verken je te voet het oude centrum

Vakantiewoning bij romantisch Bled

Zoek je een appartement bij Bled? Met zes personen kun je bijvoorbeeld genieten van de rust, omringd door velden en bergen. Het eiland Bled ligt in het gelijknamige meer dat jaarlijks vele romantici trekt. Op het eilandje leidt een trap van 98 treden naar het hoger gelegen kerkje. Volgens de overlevering brengt het geluk als de bruidegom zijn bruid helemaal naar boven tilt. Welke krachtpatser draagt zijn bruid deze trap op?

vakantiewoning Bled Slovenië Belvilla vakantiehuizen

Geniet van de natuur vanuit dit Sloveense appartement nabij romantisch Bled

Ben je benieuwd naar de andere vakantiehuizen in Slovenië van Belvilla? Neem dan een kijkje op onze website.