Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je vakantiebestemming te bereiken. Of je nou met de trein, bus, het vliegtuig of de auto gaat, het kan allemaal en het is maar net wat jij prettig vindt. Maar wist je dat het heel veel voordelen met zich meebrengt om met de auto op vakantie te gaan?

1. Eén van de handigste dingen aan het met de auto op vakantie gaan is dat je kan vertrekken wanneer je wilt. Je hoeft alleen maar rekening te houden met de dagen waarop je een vakantiehuis of andere accommodatie hebt gehuurd. Er is geen vliegtuig dat je kan missen of een bus die je moet halen. Ideaal voor de treuzelaars onder ons!

2. Je vakantie begint direct zodra je de auto instapt. Tijdens de (lange) rit kun je alvast met iedereen fantaseren over de vakantie die jullie tegemoet gaan en de leuke dingen die jullie op de eindbestemming kunnen doen.

Auto met bagage

3. Kun jij niet kiezen welk jurkje je mee wilt nemen op vakantie? Dan neem je ze toch allebei mee! Het gevaar, maar ook wel het grootse voordeel van met de auto op vakantie gaan is dat je ieder gaatje en hoekje in de kofferbak kan opvullen met spullen. Je kunt dus nog best even dat extra paar schoenen meenemen…

4. Wanneer je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, kun je overal heel gemakkelijk heen. Je hoeft je niet te verdiepen in het plaatselijk openbaar vervoer, kunt gemakkelijk boodschappen doen met de auto en kunt de omgeving met eigen vervoer ontdekken.

Hond in auto

5. Grote kans dat je onderweg al een aantal plekjes tegenkomt die je graag nog even mee wilt nemen tijdens je reis. Je kunt heel gemakkelijk even van de route afwijken en de omgeving ontdekken!

6. Gaat de hond ook mee op vakantie? Dan is het ideaal om met de auto op vakantie te gaan. Onderweg kun je prima even stoppen om de hond te laten plassen en daarnaast geniet je huisdier ook van een nieuw avontuur!