Venetië

Wanneer je met de liefde van je leven op vakantie gaat, is het natuurlijk wel leuk als jullie bestemming hier ook bij aansluit. Want wat is nou beter dan romantische steden bezoeken waarbij jullie liefde alleen nog maar meer opbloeit? Dicht bij huis, of iets verder weg, Europa kent genoeg romantische plekken.

Parijs

1. Parijs

De stad van de liefde. Hoe kan het ook anders dan dat Parijs in dit rijtje genoemd wordt. Misschien wat voor de hand liggend, maar romantisch is de stad zeker. Bezoek samen de Muur van de Liefde, slenter door de schattige en karakteristieke straatjes en bekijk ’s avonds samen de verlichte Eiffeltoren.

Maastricht

2. Maastricht

Veel dichter bij huis, maar zeker niet minder romantisch is de Limburgse stad Maastricht. Deze bestemming is ideaal voor een weekendje weg, wanneer je even samen wilt genieten met je partner. Wandel langs de Maas, shop in de vele winkelstraten en strijk neer voor een heerlijk diner op het Vrijthof.

Rovinj

3. Rovinj

Dit schattige vissersdorpje in Kroatië, mag je zeker niet overslaan wanneer je met je partner op vakantie bent in Istrië. Ieder straatje ademt een typisch authentieke sfeer en wanneer je naar de top van Rovinj loopt, heb je een prachtig uitzicht over de zee. Voor verse vis ben je hier op de juiste plek!

Brugge

4. Brugge

Bij onze zuiderburen vind je de havenplaats Brugge met sfeervolle grachten en interessante musea. Niet alleen is de historische binnenstad, die in het geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, leuk om te bezoeken, ook het proeven van Belgische chocolade mag je hier niet overslaan.

Romantische strasse

5. Romantische Strasse (Duitsland)

Wil je nou meerdere romantische steden in één vakantie bezoeken? Dan kun je de Romantische Strasse in Duitsland bezoeken, een van de populairste toeristische routes. Deze route loopt van de Main tot aan de Duitse Alpen en is 385 kilometer lang. Bezoek middeleeuwse stadjes, imposante kastelen en waan je door verschillende landschappen.

Venetië

6. Venetië

Met een gondel varen door het water van het Canal Grande in Venetië, iets romantischer is er bijna niet! De prachtige gebouwen, sfeervolle pleintjes en de heerlijke Italiaanse keuken zorgen ervoor dat je partner en jij je in romantische sferen begeven. Heerlijk ontspannen aan de grachten en afkoelen met echt Italiaans ijs.