Trein Europa

In hartje centrum uitstappen, geen gedoe meer om in de stad te komen en helemaal uitgerust op je bestemming aankomen. Zo begin je toch een heerlijke vakantie? De trein is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op vakantie gaat, maar heel veel Europese steden zijn erg gemakkelijk te bereiken met de trein. Daarom geven wij je hier tips voor de mooiste bestemmingen in Europa, gewoon te bereiken met de trein!

Berlijn

1. Berlijn

Bij jou in de buurt op de trein stappen en binnen ongeveer 6 uurtjes in hartje Berlijn uitstappen, dat klinkt toch perfect? Op het station van Berlijn hoef je je ook zeker niet te vervelen, met drie verdiepingen aan winkels ben je hier al wel een paar uur zoet. In de stad zelf is natuurlijk ook genoeg te doen. De Berlijnse Muur mag je zeker niet overslaan, en wat dacht je van een boottochtje door de stad? In de avond kan je in de Fernsehturm heerlijk eten, terwijl je binnen een uur Berlijn in 360 graden ziet!

Kopenhagen

2. Kopenhagen

Een treinreis en een bootreis in één, dat is wat je krijgt als je met de trein naar Kopenhagen gaat! Van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken kom je namelijk alleen over het water. Als je dan in Kopenhagen aankomt, kan je stedentripje meteen beginnen. De Kleine Zeemeermin, Tivoli en Nyhavn zijn een van de vele bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Wist je trouwens dat je in Denemarken de enige, échte hotdogs kan krijgen? Ideaal voor een snelle en lekkere lunch!

Luxemburg

3. Luxemburg

Ook een van de kleinste landen in Europa is met de trein goed te bereiken. In Luxemburg vind je nog geen massatoerisme, maar voor een stedentripje is het zeker een leuke bestemming! In de kleine hoofdstad staat het oude stadscentrum op de UNESCO werelderfgoedlijst en ook de vele restaurantjes zijn van een erg hoog niveau. Met bijna 150 verschillende nationaliteiten zul je hier mensen tegenkomen uit heel veel verschillende landen. Gastronomie, cultuur en gastvrijheid, Luxemburg heeft het allemaal!

Lyon

4. Lyon

De plaats waar de Rhône en de Saône samenkomen, een binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de belangrijkste stad van de Romeinen. Nog meer redenen nodig om Lyon een bezoekje te brengen? De stad is ook nog eens in minder dan 6 uurtjes te bereiken, wat dus prima te doen is! In december wordt de stad nog mooier dan hij al is. De hele stad, maar dan ook écht de hele stad wordt verlicht, wat zorgt voor prachtige en indrukwekkende schouwspelen.

Milaan

5. Milaan

Milaan is natuurlijk de modehoofd stad van Italië. Winkelen kan dan ook erg goed in Milaan. Kleinere en grotere merken sieren de winkelstraten, die je vanaf het Piazza del Duomo gemakkelijk kan bereiken. Naast de vele winkels is er in Milaan nog veel meer te zien en te doen. Slenter door kleine, gezellige straatjes, ontdek heerlijke, lokale restaurantjes en laat je verrassen door de prachtige architectuur in de binnenstad. Vooral de domkerk is erg indrukwekkend!