Als je aan Amsterdam denkt dan denk je meteen aan het Rijksmuseum, Vondelpark, Madame Tussauds, het Anne Frank Huis en nog veel meer. Heb je ook zo’n genoeg van al deze standaard activiteiten en wil je eens wat nieuws ontdekken? Lees dan snel verder!

Sky Lounge Amsterdam

We weten allemaal dat New York, London en Parijs een prachtige skyline hebben, maar vergeet onze eigen hoofdstad niet! Vanuit de Sky Lounge in Amsterdam heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de skyline van Amsterdam. Overdag is de bar perfect voor een kopje koffie of een lekkere lunch. Later op de avond verandert de bar in een energieke club, met een heerlijke sfeer en een lekker muziekje. Drink een lekkere zomerse cocktail of geniet van een heerlijk wijntje. Let wel op: de prijzen zijn misschien iets duurder dan je normaal gewend bent, maar het is allemaal wel betaalbaar.

Foodhallen Amsterdam

De Amsterdam Foodhallen is een internationale foodie-hotspot. Meer dan 20 verschillende restaurants serveren hier hun kleine gerechtjes, van culinaire gerechten tot streetfood Dit is the place to be wanneer je van lekker eten houdt en je echte Amsterdamse gerechtjes wilt proeven! De Foodhallen zijn ook erg leuk ’s avonds: iedere dinsdag is er live muziek en elke vrijdag en zaterdag komt er een DJ. Naast eten hebben ze ook verschillende bars waar je een lekker drankje kan doen.

Outdoor zwemmen

Wist je dat je in Amsterdam ook buiten kunt zwemmen in de zomer? Nou, nu wel dus! Er zijn verschillende leuke plekjes waar je een frisse duik in het water kunt nemen of kan relaxen op het zandstrand er naast. Zonnetje, muziekje, cocktailtje: het ideale vakantiegevoel. De beste zwem hotspots zijn: de sloterplas, Het Twiske, De Hoge Dijk en Blijburg aan Zee.

Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse bos kun je niet alleen heel fijn wandelen, er is ook nog eens heel erg veel te beleven! Zo heb je er een kinderboerderij, een Spa Sport Hotel, Fun Forest, een doolhof en zijn er in de zomer allerlei water gerelateerde activiteiten zoals kanoën en waterfietsen. Het bos is trouwens ook heerlijk voor een dagje picknicken!

Ripleys Believe It Or Not

Maak kennis met de raarste attractie van Amsterdam: Believe It Or Not. Dit is een museum waar de eigenaar, Robert Ripley, allerlei spullen heeft verzameld van over de hele wereld. Je zult de meest rare, grappige, maar ook griezelige dingen tegenkomen! Hoewel je bij de meeste museums alleen mag kijken, is dit museum erg interactief. Na een paar uurtjes rondgelopen te hebben kun je een plekje zoeken de loungeruimte, waar je een prachtig uitzicht hebt over Amsterdam.

Bekijk alle vakantiehuizen in Amsterdam