Wintersport.. you hate it or you love it. De een wil het liefste zo vaak mogelijk per jaar op de verse sneeuw staan en zijn zomervakantie er zo voor inruilen en de ander moet er niet aan denken om een vakantie in de kou door te brengen.
Belvilla loves wintersport. En speciaal daarom hebben we 10 situaties op een rij gezet die jij als wintersportliefhebber vast en zeker gaat herkennen!

1. Vrijwillig naar buiten terwijl het -5 is

Terwijl je thuis het liefst niet meer naar buiten gaat als het onder de 5 graden komt en je het liefst onder de dekentje op de bank zit, stap je tijdens de wintersport fluitend naar buiten terwijl het -5 is. Want ja, als de sneeuw maar goed is ben jij gelukkig.

2. Voorbij geskiet worden door kindjes van 4 jaar oud

Oké, je hebt je laten overhalen om toch eens een keer mee te gaan op wintersport. En die ene vriend verzekerde je dat je na een kort lesje zo de bergen af zou skiën. Niets blijkt minder waar op de eerste dag. Je voelt je een houten klaas, ligt regelmatig in de sneeuw en het ergste van alles: je wordt aan alle kanten door jonge kinderen voorbij geskied!

3. Ineens weet je alles van het weerbericht

Of het thuis nu regent, waait of de zon schijnt zie je allemaal vanzelf wel. Maar een paar weken voorafgaand aan de wintersportvakantie ontpop je jezelf tot een ware Helga van Leur. Je weet alles van de sneeuwhoogte, of er verse sneeuw gaat vallen en of je de piste nog wel kunt zien door dichte mist die op komst is. Vooral ook erg handig voor de anderen van je groep.

4. Voordringen bij de lift

Iedereen ergert zich hier minimaal éém keer aan tijdens de wintersportvakantie: voordringers bij de lift. Ontzettend irritant als jij netjes staat te wachten en dat andere groepje denkt dat ze net iets meer recht hebben dan jij om eerder in de lift te staan. Heel vervelend. Aan de andere kant: heb je je hier zelf nog nooit schuldig aan gemaakt?

5. De onervaren skiër van de groep

Natuurlijk mogen al je vrienden gezellig mee op wintersport en even op elkaar wachten na een afdaling is ook allemaal niet zo erg. Maar je hebt er altijd het groentje bij die nog niet zo goed kan sturen of remmen en daarbij met enige regelmaat de hele groep omver skiet.

6. Skilift storing

Natuurlijk wil je tijdens je skivakantie naast après-skiën zoveel mogelijk kilometers maken op de piste. Niets is dan ook irritanter dan wanneer jij helemaal klaar bent voor een fantastische afdaling de skilift juist op dat moment een storing heeft.

7. Meer oog voor de skileraar dan voor de rest

Lekker heel de dag in de buitenlucht, een vakantiesfeertje, gezellig wat drankjes in de après-ski en ineens is je skileraar de meest fantastische man die je hebt ontmoet. Een week lang ben je smoorverliefd op de man die zijn ogen handig verstopt achter een zonnebril.

8. Ski’s kwijt na de après-ski

Dat drankje in de après-ski hoort natuurlijk bij wintersport. Maar dat ene drankje werd misschien wel wat meer bier en schnaps dan je had verwacht. Als je naar buiten stapt voel je je ineens toch wel wat draaierig en dan blijken ook je ski’s te zijn verdwenen. Bummer!

9. Meelallen met de après-skimuziek

Een keer per jaar vind je het heerlijk om zo hard mogelijk mee te lallen met de après-ski muziek. Vol overtuiging ga je een week los op liedjes als Anton aus Tirol. Om ze daarna 51 weken niet meer aan te kunnen horen.

10. Bratwürsten, schnitzel, pizza en bier!

Eten is een van de belangrijkste onderdelen van de wintersport. Omdat je heel dag in de buitenlucht in beweging bent eet je voor 10. Ach, die ene week per jaar kun je heerlijk genieten van die zo ontzettende verfijnde Oostenrijkse keuken met bratwürsten en schnitzel als hoogtepunt.

Bekijk alle wintersporthuizen