Het Nederlandse Noordzeebadplaatsje Domburg ligt op het schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Deze kuststad heeft ongeveer 1.500 inwoners en is de ambtelijke zetel van de gemeente Veere. Het merendeel van haar grondgebied behoort tot het natuurreservaat Manteling, dat de plaats en het achterland tegen Seewinden beschermt. Een vakantiehuis of een vakantieappartement te Domburg is met de auto bereikbaar via de Belgische A13 bij Visé en Luik, welke naar Antwerpen leidt. Van daaruit gaat u de grens over richting Terneuzen en rijdt u rechtdoor naar het eiland Zuid-Beveland ten westen (30 km). Op ongeveer 15 km afstand ligt het treinstation in Middelburg.
Het brede strand bij Domburg staat in de top 10 van schoonste stranden van Nederland en is in het bezit van de blauwe vlag, een wereldwijd milieukeurmerk voor ongeschonden en veilige stranden en jachthavens. Het strand van Domburg doet niet onder voor dat van Renesse, Scheveningen en een aantal stranden van Ameland. Het klimaat, het zeewater en de producten uit de bodem worden erkend als geneeskrachtig en daarom mag Domburg zich presenteren als een geneeskrachtige badplaats. De tochttraditie is historisch. Er zijn badhuizen met warm- en koudwaterbaden afkomstig uit de Romeinse tijd. De internatonaal bekende arts en stichter van de fysiotherapie, Dr. Johan Mezger (1838-1909), bracht belangrijke mensen naar Domburg voor herstel. De meest bekende bezoeker was de Roemeense koningin en auteur Elisabeth zu Wied. De villa waarin zij verbleef staat er vandaag nog en is genoemd naar haar pseudoniem "Carmen Sylva". De parochiekerk, opgericht in de 14e eeuw, is gebouwd in de laatgotische bouwstijl en is toegewijd aan Johannes de Doper. De van veraf zichtbare watertoren vormt het symbool van de plaats.
De weekmarkt op maandag in het centrum biedt in de zomermaanden typische streekproducten aan. In het begin van juni worden de bezoekers van het Domburgse standbeeldenfestival verrast door de grappen en trucs van de mimespelers. Aan het eind van juni wordt er een kleine kermis gehouden. Kenmerkend is de traditionele Walcherse "Gaaischiete" (schietende eikel). Oude geweren worden vanaf houten blokken afgeschoten. Ook gaan ruiters proberen met hun lans in steigerringen te prikken. Dit heet ringrijden. Aan het eind van november komt St. Nikolaus met zijn helpers uit Zuid-Europa weer naar Domburg. Het publiek volgt zijn kilometerslange route over het water en geniet van de pepernoten die het publiek toegeworpen krijgt. Vanuit het vakantiehuis en de vakantieappartement te Domburg zijn alle locaties van Domburg te voet bereikbaar.
De gasten van Domburg kunnen deelnemen aan verschillende recreatieve activiteiten: fietsen, wandelen, golfen, paardrijden, zwemmen, surfen en sportvissen of dagtrips in de buurt maken. Kinderen vinden het miniatuurpark Miniatur Walcheren geweldig van een tochtje via Serooskerke naar Middelburg. De meer vooraanstaande trekpleisters van de streek worden hier ook wel eens in miniatuurversie gepresenteerd. Welzijns-, schoonheids- en gezondheidsaanbiedingen trakteren lichaam en geest. In veel restaurants, strandpaviljoens, cafés en terrassen worden verse zeespecialiteiten zoals schelpen en kreeften aangeboden. De jongeren vanaf 16 jaar socialiseren in de zomer 's avonds in de kroegen.