Belvilla plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en voor advertentiedoeleinden. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie

Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nieuwe service bij Belvilla: huur een huisdier

Belvilla speelt in op de behoefte aan huisdier tijdens vakantie

Eindhoven, 30 maart 2016

Gefopt! Dit is een 1-april-grap. Zie https://www.belvilla.nl/nieuws/bericht/gefopt-huur-een-huisdier-bij-belvilla-1-april-grap.

Vakantiehuizenexpert Belvilla komt met een nieuwe service. Vanaf 1 mei is het mogelijk om een huisdier te huren bij het boeken van een vakantiehuis in Nederland of België. Dit initiatief komt voort uit onderzoek dat is gedaan onder ruim duizend gasten die in 2015 een vakantiehuis geboekt hebben. Hieruit is gebleken dat 37% van de gasten die zelf geen huisdier hebben, wel graag een huisdier tijdens hun vakantie willen verzorgen. Honden, katten en konijnen zijn de eerste stap in deze toevoeging.

Huisdieren populair op vakantie

Belvilla biedt ruim 10.000 vakantiewoningen aan waar huisdieren welkom zijnHet recente onderzoek onder 1026 gasten toont aan dat respondenten zonder huisdier(en) opvallend vaak (37%) melden dat het hen wel leuk lijkt om op vakantie een huisdier te kunnen verzorgen. Dit zijn voornamelijk gezinnen met twee of drie kinderen. Uit boekingsgegevens blijkt dat ruim één op de zes Nederlandse en Belgische vakantiegangers in 2015 hun huisdier meeneemt naar hun vakantiehuis. Belvilla heeft op dit moment ruim tienduizend vakantiehuizen waar huisdieren welkom zijn.

Samenwerking met dierenasiels

Voor het aanbieden van deze extra dienst gaat Belvilla een samenwerking aan met diverse dierenasiels. Vooralsnog zijn dat opvangcentra in bepaalde regio’s waar Belvilla vakantiehuizen aanbiedt. Gasten kunnen vanaf 1 mei op de website zien bij welke huizen het huren van een huisdier mogelijk is. Dit zal in eerste instantie alleen bij vakantiehuizen in Nederland en België mogelijk zijn.

Volop aandacht voor dieren

Voornamelijk gezinnen met kinderen geven aan dat het verzorgen van een huisdier van toegevoegde waarde is tijdens hun vakantie. Het houden van een huisdier blijkt goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zo draagt het bij aan hun verantwoordelijkheidsgevoel, emotionele betrokkenheid en zorgzaamheid. Vanzelfsprekend spelen de dierenasiels een belangrijke rol in de selectie van vakantiedieren. De tijdelijke vakantieverzorging draagt ook bij aan het welzijn van de dieren. Wegens het grote aantal asieldieren in de opvangcentra krijgen de dieren mogelijkerwijs niet altijd alle aandacht die ze verdienen. Door ze onder te brengen bij vakantiegangers ontvangen ze aandacht en liefde, en worden ze verzorgd. En bevalt het vakantiedier? Dan kan de tijdelijke dierenvriend na de vakantie worden geadopteerd.

Vanaf 1 mei kunnen gasten een huisdier huren bij het boeken van hun vakantiehuis

Over Belvilla

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de leidende Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 35 jaar en verzorgde in 2017 bijna 5,4 miljoen overnachtingen in ruim 20.000 vakantiehuizen. Deze woningen bevinden zich in 24 landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Jeroen van den Berk | PR Manager
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
T: +31 - (0)6 5150 8425
E: [email protected]


Twitter: http://twitter.com/belvilla_pers | @Belvilla_pers
Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
U kunt zich op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2018 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken