Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Nieuwe service bij Belvilla: huur een huisdier

Belvilla speelt in op de behoefte aan huisdier tijdens vakantie

Eindhoven, 30 Maart 2016

Gefopt! Dit is een 1-april-grap. Zie https://www.belvilla.nl/nieuws/bericht/gefopt-huur-een-huisdier-bij-belvilla-1-april-grap.

Vakantiehuizenexpert Belvilla komt met een nieuwe service. Vanaf 1 mei is het mogelijk om een huisdier te huren bij het boeken van een vakantiehuis in Nederland of België. Dit initiatief komt voort uit onderzoek dat is gedaan onder ruim duizend gasten die in 2015 een vakantiehuis geboekt hebben. Hieruit is gebleken dat 37% van de gasten die zelf geen huisdier hebben, wel graag een huisdier tijdens hun vakantie willen verzorgen. Honden, katten en konijnen zijn de eerste stap in deze toevoeging.

Huisdieren populair op vakantie

Belvilla biedt ruim 10.000 vakantiewoningen aan waar huisdieren welkom zijnHet recente onderzoek onder 1026 gasten toont aan dat respondenten zonder huisdier(en) opvallend vaak (37%) melden dat het hen wel leuk lijkt om op vakantie een huisdier te kunnen verzorgen. Dit zijn voornamelijk gezinnen met twee of drie kinderen. Uit boekingsgegevens blijkt dat ruim één op de zes Nederlandse en Belgische vakantiegangers in 2015 hun huisdier meeneemt naar hun vakantiehuis. Belvilla heeft op dit moment ruim tienduizend vakantiehuizen waar huisdieren welkom zijn.

Samenwerking met dierenasiels

Voor het aanbieden van deze extra dienst gaat Belvilla een samenwerking aan met diverse dierenasiels. Vooralsnog zijn dat opvangcentra in bepaalde regio’s waar Belvilla vakantiehuizen aanbiedt. Gasten kunnen vanaf 1 mei op de website zien bij welke huizen het huren van een huisdier mogelijk is. Dit zal in eerste instantie alleen bij vakantiehuizen in Nederland en België mogelijk zijn.

Volop aandacht voor dieren

Voornamelijk gezinnen met kinderen geven aan dat het verzorgen van een huisdier van toegevoegde waarde is tijdens hun vakantie. Het houden van een huisdier blijkt goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zo draagt het bij aan hun verantwoordelijkheidsgevoel, emotionele betrokkenheid en zorgzaamheid. Vanzelfsprekend spelen de dierenasiels een belangrijke rol in de selectie van vakantiedieren. De tijdelijke vakantieverzorging draagt ook bij aan het welzijn van de dieren. Wegens het grote aantal asieldieren in de opvangcentra krijgen de dieren mogelijkerwijs niet altijd alle aandacht die ze verdienen. Door ze onder te brengen bij vakantiegangers ontvangen ze aandacht en liefde, en worden ze verzorgd. En bevalt het vakantiedier? Dan kan de tijdelijke dierenvriend na de vakantie worden geadopteerd.

Vanaf 1 mei kunnen gasten een huisdier huren bij het boeken van hun vakantiehuis

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken