Vakantie met de hond

Een selectie uit ons aanbod van vakantiehuizen waar honden welkom zijn

Bekijk ons aanbod

11.351 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Ga op vakantie met uw hond in een hondvriendelijke omgeving

Voor hondenbezitters brengt een vakantie vaak gemengde gevoelens met zich mee. Ze kijken uit naar de reis en het verblijf in hun vakantiehuis in bijvoorbeeld België of Frankrijk. Maar waar ze tegenop zien, is hun hond te moeten achterlaten. Gelukkig is er vaak een vriend, een familielid of een goed hondenpension die op uw hond wil passen. Toch blijft het bij veel hondeneigenaren tijdens de vakantie knagen. Want wat is er nu leuker om tijdens de vakantie met uw hond over het strand in Frankrijk te lopen? Of samen de bossen in België te gaan verkennen? En 's avonds binnen bij een knapperend haardvuur of buiten bij een drankje op het terras hoort uw hond er ook gewoon bij. Daarom: ga met de hond op vakantie! Bij Belvilla vindt u allerlei vakantiehuizen in Nederland of in het buitenland waar een of meerdere honden zijn toegestaan. U kunt ze zelfs vinden met een omheinde tuin, zodat Bello, Wodan of Fifi lekker veilig buiten kan ravotten. Ook kunt u met uw hond een vakantie in een vakantiepark in bijvoorbeeld Denemarken boeken. Wellicht komt u meerdere hondeneigenaren tegen die op vakantie zijn met hun hond en heeft die van u er snel nieuwe vriendjes bij.

Geniet van een gevarieerde vakantie met uw hond in Nederland

Vakantiehuizen waar u met uw honden op vakantie kunt, vindt u in verschillende Europese landen. België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk of verder, het is allemaal mogelijk. Bij Belvilla kunt u eenvoudig zoeken op het gewenste land en op vakantiewoningen die huisdieren toestaan. Wanneer u niet te ver wilt reizen is Nederland de beste keuze. In alle provincies zijn er vakantiehuizen waar een of meerdere honden welkom zijn. Daarbij heeft Nederland alles te bieden wat een hondenhart begeert. Neem uw trouwe viervoeter bijvoorbeeld mee voor een week vakantie aan zee. Honden doen bijna niets liever dan over het strand rennen. En strand? Dat heeft Nederland met een kustlijn van 523 kilometer genoeg. Een deel ervan ligt op de Waddeneilanden. Boek bijvoorbeeld een weekendje weg met uw hond in een huisje op Vlieland. Hier is weinig autoverkeer doordat alleen auto's met een ontheffing er mogen rijden. Dus als uw hond en u van een rustige vakantie houden, dan is een van de vakantiehuizen hier een ideale bestemming. Zoekt u liever samen met uw hond de bossen op? Dan biedt de Veluwe genoeg opties. Hier kunt u ook met uw honden over de heide struinen. Let er wel op of uw honden los mogen lopen. Staatsbosbeheer heeft hier speciale gebieden in de Veluwe voor aangewezen. Wilt u uw hond wel eens een heuvel zien oprennen? Neem hem dan mee op vakantie naar Limburg. Hier staan een paar ferme heuvels, zoals de 322,7 meter hoge Vaalserberg. Als dat geen uitdaging voor u en uw hond is!

Boek een vakantiehuis met uw hond in het buitenland

Ook in onze buurlanden vindt u volop vakantiehuizen waar honden welkom zijn. Duitsland is bijvoorbeeld een erg hondvriendelijk land. Hier zijn er zelfs stranden die er speciaal voor baasjes met hun hond zijn. Hier mag u uw hond meenemen en los laten lopen, ook in het hoogseizoen. Verder heeft Duitsland prachtige uitgestrekte natuurgebieden waar honden volop hun neus aan het werk kunnen zetten. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland. Behalve dichte bossen vindt u hier ook een middelgebergte waarvan de hoogste top bijna 1500 meter is. Daarbij heeft het gebied diverse meren waar u in de zomer kunt zwemmen. Niet voor niets is het Zwarte Woud een populair gebied bij mensen die op vakantie gaan met hun hond. Het is ook leuk om in dit deel van Duitsland in de winter een vakantiehuisje te boeken. Want besneeuwd is het Zwarte Woud nog mooier dan in de zomer. Daarbij zijn honden gek op sneeuw. Een ander land dat veel mogelijkheden voor een weekendje weg met uw hond biedt is België. Met de beboste heuvels van de Ardennen kan uw trouwe viervoeter hier ook volop van de natuur genieten. Daarbij hebben ons zuiderburen lange stranden waar honden zich helemaal kunnen uitleven. Bovendien verdient u als baasje na al die lange wandelingen met uw hond op uw vakantie ook een beloning. Die vindt u in de vorm van de talrijke goede Belgische restaurants. Vraag van tevoren wel even of uw hond welkom is, zodat hij niet hoeft achter te blijven in de vakantiewoning. Voor honden die het geen probleem vinden om verder te reizen, is een vakantie in Denemarken of Frankrijk ook mogelijk. Beide landen bieden stranden, bossen en vakantiehuizen met omheinde tuinen. Dus voor uw hond valt er van alles te beleven. Dan hoeft u alleen nog uit te maken of u liever smørrebrød of stokbrood eet voordat u een vakantie met uw hond boekt.

Bekijk ons aanbod