Weekendje weg met de hond - Vakantiehuis met Hond in Nederland

Een selectie uit ons aanbod van vakantiehuizen waar honden welkom zijn

Vakantiehuis met hond

Een vakantie met de hond is prima te organiseren! In heel veel vakantiehuizen en vakantieparken zijn huisdieren van harte welkom. Wat is er nu leuker dan je hond meenemen op reis? Zorg voor een goede voorbereiding voordat je vertrekt naar je vakantiehuis met de hond! Neem nog even de regels door over het vervoeren van honden binnen Europa en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van Europese afspraken over een hondenpaspoort en inentingen. Ook belangrijk zijn de faciliteiten in je vakantiewoning: is er bijvoorbeeld een omheinde tuin aanwezig waar je trouwe viervoeter zijn/haar energie lekker kwijt kan? Europa heeft prachtige regio’s die ideaal zijn om een huisje te huren waar je hond ook welkom is.

Bekijk ons aanbod

12.569 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Inspiratie

Vakantiepark of bungalow

Er zijn meerdere accommodaties waar je terecht kunt met je huisdier. Neem je hond mee naar een mooie bungalow in een natuurrijke omgeving of kies voor een huisdiervriendelijk vakantiepark. Laat je trouwe viervoeter lekker rondrennen in de omheinde tuin zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. Kies voor een last minute met de hond of begin alvast met plannen voor volgend jaar. Welke hondvriendelijke accommodaties je ook kiest, zorg dat je goed voorbereid bent en check de faciliteiten van je vakantiewoning, zoals de tuin, de trappen en de omgeving. Voor lange wandelingen in de buitenlucht zit je natuurlijk het liefst midden in de natuur in een bosrijk gebied of aan zee.

Lees meer
Huizen met een omheinde tuin
Zeeland of Ardennen

Voor een midweek weg met de hond vind je heel veel mogelijkheden in ons eigen land en onze buurlanden (België en Duitsland). Buiten de Randstad vind je uitgestrekte wandelgebieden voor dagen in de buitenlucht met je trouwe viervoeter. Ook heel geschikt voor een weekendje weg met de hond is België: het vakantiegevoel ligt op nog geen twee uur rijden! Kies je voor een last minute Nederland met hond? Ons land heeft prachtige regio’s met uitgestrekt gebied voor lange wandelingen voor jou en je hond.

Lees meer
Huizen in Nederland
Hond in de gordel

Op vakantie met de hond vraagt wel om een beetje voorbereiding. Er zijn in Europa afspraken gemaakt voor huisdieren over paspoorten en inentingen. Ook kun je honden niet in elk land op dezelfde manier vervoeren. In sommige landen moet je hond bijvoorbeeld achter een hondenhek of in een bench in de auto. Bovendien zijn honden niet in elk land welkom of moeten ze altijd vast aan de riem. Om te mogen reizen heeft je hond een dierenpaspoort nodig en moet hij/zij de nodige vaccinaties hebben gehad. Wij zetten de regels voor je op een rij.

Lees meer
Huizen voor jou en jouw hond
Met de hond op vakantie, vliegvakantie

Op vakantie met de hond in Nederland is leuk en eenvoudig. Maar wat als je met het vliegtuig naar het buitenland reist voor een langere vakantie met de hond? Of misschien wil je gewoon graag in het buitenland een huisje huren met de hond en het vliegtuig nemen? De regels over het vervoer van dieren in het vliegtuigruim zijn internationaal geregeld en de vliegmaatschappijen moeten de veiligheidsvoorschriften van de International Air Transport Association (IATA) volgen. Wil je naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie met je hond? Daar worden strenge regels gehanteerd voor het reizen met huisdieren.

Lees meer
Huizen voor u en uw huisdier
Veelgestelde vragen
Zijn de vakantiehuizen van Belvilla diervriendelijk?

Een vakantie met de hond is prima te organiseren. In heel veel vakantiehuizen en vakantieparken van Belvilla zijn huisdieren van harte welkom. Er zijn meerdere accommodaties waar je terecht kunt met je huisdier.

 

Hoeveel vakantiehuizen zijn diervriendelijk?

Gelukkig heeft Belvilla een uitgebreide keuze in huisdiervriendelijke vakantiehuizen. Belvilla heeft binnen haar aanbod bijna 10.000 vakantiewoningen waar ook een huisdier welkom is. Bekijk wel altijd de faciliteiten in de vakantiewoning. Is er bijvoorbeeld een omheinde tuin aanwezig waar je trouwe viervoeter zijn/haar energie lekker kwijt kan?

 

Zijn er extra kosten bij een vakantiehuis met hond?

Je hoeft niet extra te betalen voor je hond of ander huisdier. De prijs wordt automatisch berekend en is altijd duidelijk voordat je daadwerkelijk boekt.

Hoe vind ik vakantiehuizen waar honden welkom zijn?

Aan de linkerkant van de zoekpagina kun je via onze filters de vakantiehuizen selecteren die diervriendelijk zijn. Je kunt op de website heel gemakkelijk vakantiehuizen selecteren waar één, twee of zelfs meerdere huisdieren welkom zijn.

 

Op vakantie met de hond in een vakantiepark of bungalow?

Wil je ook dat je hond kan genieten van zijn of haar vakantie? Neem je hond dan mee naar een mooie bungalow in een natuurrijke omgeving of kies voor een huisdiervriendelijk vakantiepark. Laat je trouwe viervoeter lekker rondrennen in de omheinde tuin zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020