Vakantiehuis met de hond, genieten dankzij een omheinde tuin | Belvilla

Bespaar 10% extra door te betalen met een Belvilla cadeaubon

Onvang direct in je mailbox · 5 jaar geldig

Vakantiehuis met hond

Een vakantie met de hond is prima te organiseren! In heel veel vakantiehuizen en vakantieparken zijn huisdieren van harte welkom. Wat is er nu leuker dan jouw hond meenemen op reis? Zorg voor een goede voorbereiding voordat je vertrekt naar jouw vakantiehuis met de hond! Neem nog even de regels door over het vervoeren van honden binnen Europa en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van Europese afspraken over een hondenpaspoort en inentingen. Ook belangrijk zijn de faciliteiten in je vakantiewoning: is er een omheinde tuin? Europa heeft prachtige regio’s die ideaal zijn om een huisje te huren waar jouw hond ook welkom is.

Bekijk ons aanbod

13.812 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Inspiratie

Vakantiepark of bungalow

Er zijn meerdere accommodaties waar je terecht kunt met je huisdier. Ga je voor een bungalow met hond? Of kies je voor een huisdiervriendelijk vakantiepark? Een vakantie met de hond dankzij een omheinde tuin? Een last minute met de hond of lang van tevoren gepland? Welke hondvriendelijke accommodaties je ook kiest, zorg dat je je goed voorbereid en check de faciliteiten van je vakantiewoning, zoals de tuin, de trappen en de omgeving. Voor lange wandelingen in de buitenlucht zit je natuurlijk het liefst midden in de natuur in een bosrijk gebied of aan zee.

Lees meer
Huizen met een omheinde tuin
Zeeland of Ardennen

Voor een midweek weg met de hond vind je heel veel mogelijkheden in ons eigen land en onze buurlanden (België en Duitsland). Buiten de Randstad vind je uitgestrekte wandelgebieden voor dagen in de buitenlucht met je trouwe viervoeter. Ook heel geschikt voor een weekendje weg met de hond is België: het vakantiegevoel ligt op nog geen twee uur rijden! Kies je voor een last minute Nederland met hond? Ons land heeft prachtige regio’s met uitgestrekt gebied voor lange wandelingen voor jou en je hond.

Lees meer
Huizen in Nederland
Hond in de gordel

Op vakantie met de hond vraagt wel om een beetje voorbereiding. Er zijn in Europa afspraken gemaakt voor huisdieren over paspoorten en inentingen. Ook kun je honden niet in elk land op dezelfde manier vervoeren. In sommige landen moet je hond bijvoorbeeld achter een hondenhek of in een bench in de auto. Bovendien zijn honden niet in elk land welkom of moeten ze altijd vast aan de riem. Om te mogen reizen heeft jouw hond een dierenpaspoort nodig, en moet hij de nodige vaccinaties hebben gehad. Wij zetten de regels voor je op een rij.

Lees meer
Huizen voor jou en jouw hond
Met de hond op vakantie, vliegvakantie

Op vakantie met de hond in Nederland is leuk en eenvoudig. Maar wat als je voor een langere vakantie met de hond in het buitenland met het vliegtuig reist? Of misschien wil je gewoon graag in het buitenland een huisje huren met de hond en het vliegtuig nemen? De regels over het vervoer van dieren in het vliegtuigruim zijn internationaal geregeld en de vliegmaatschappijen moeten de veiligheidsvoorschriften van de International Air Transport Association (IATA) volgen. Wil je naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie met je hond? Daar worden strenge regels gehanteerd voor het reizen met huisdieren.

Lees meer
Huizen voor u en uw huisdier