Een vakantie naar de Ardennen met kinderen is perfect voor elk moment van het jaar. Kinderen vinden het nooit fijn om lang in de auto te zitten. De eerste paar uurtjes zullen ze zich wel vermaken maar op den duur gaan ze zichzelf (en misschien jou) vervelen. Kies er daarom voor om een keer wat dichter bij huis te blijven. De Ardennen zijn hier de perfecte locatie voor. Het is maar een paar uurtjes rijden maar voelt wel echt als het buitenland. In de Ardennen is er genoeg te doen met kinderen, jullie hoeven je zeker niet te vervelen! Wij delen graag onze tips voor een vakantie met kinderen in de Ardennen met jou.

1. Parc Chloropylle

Een bezoek aan deze natuurspeeltuin is een must bij een bezoek aan de Ardennen. Deze speeltuin ligt tussen én in de bomen. De kinderen komen hier verschillende leuke speeltoestellen tegen waar ze zich helemaal op uit kunnen leven. Van klimmen op de touwbruggen en torens tot aan spoorzoeken in het doolhof. Tijdens het spelen krijgen ze de kans om dingen te leren over de dieren in de omgeving en hoe ze het weer kunnen voorspellen aan de hand van de wolken, handig!

2. Watervallen van Coo

Ook de watervallen van Coo mag je niet missen, of je watervallen nou leuk vindt of niet. De watervallen zijn 15 meter hoog en hier kijk je je ogen uit! Via een trap kan je langs de watervallen lopen zodat je deze op verschillende hoogtes kunt bekijken. De kinderen (en jij waarschijnlijk ook) zullen zich verbazen over de kracht van het water.

3. Plopsa Coo

Wil je de prachtige watervallen combineren met een hele andere activiteit? Vanaf de watervallen wandel je zo bij Plopsa Coo naar binnen. Plopsa Coo is erg leuk voor de kinderen. Hier kom je alle bekende studio 100 figuren tegen zoals Maya de Bij, Paw Patrol, Mega Mindy en K3. Er zijn hier veel verschillende attracties en shows waar je met het hele gezin van kunt genieten. Er zijn zowel indoor- als outdoor attracties.

4. Kasteel van Bouillon

Boven de stad Bouillon staat een prachtig groot middeleeuws kasteel. Het leuke aan dit kasteel is dat het een grote ontdekkingstocht is. Doordat de gangen onder het kasteel uit bergtoppen zijn gehakt krijg je het gevoel alsof je door een grot loopt. Daarnaast heeft het kasteel hoge torens om in te klimmen met mooie uitkijkpunten. De kinderen zullen zich tijdens een bezoek aan dit kasteel helemaal inleven in het leven van de prinsessen en draken. Daarnaast wordt er ook nog eens een roofvogelshow gegeven!

5. Euro Space Center

Ook wanneer het weer niet helemaal meezit is er genoeg te doen in de Ardennen. Denk bijvoorbeeld aan het Euro Space Center. Bij een bezoek aan het Euro Space Center zullen de kinderen zich net een echte astronaut voelen. Bekijk een Space Shuttle, geen echte maar wel eentje die er erg veel op lijkt. Bezoek een super stoere Space Show en ga op avontuur. Ook wordt er hier veel aandacht besteed aan de planeten. Een leuk maar ook leerzaam uitstapje!

6. Forestia

In Forestia vermaakt het hele gezin zich. Zo is er een ruim dierenpark waar je meer dan 30 soorten dieren kan bewonderen. Ze leven in vrijheid, dus tijdens een wandeling kan je ze zomaar tegenkomen. Naast het dierenpark is er ook nog een avontuurlijk parcours met meer dan 80 verschillende hindernissen. Er zijn verschillende parcours voor verschillende leeftijden. Nadat iedereen lekker actief bezig is geweest kan de dag afgesloten worden in het bijbehorende restaurant.

7. Activiteiten bij het vakantiehuis

Wil je liever een dagje in het vakantiehuis blijven? Ook dan zijn er genoeg activiteiten die je kunt ondernemen. Wordt er slecht weer verwacht, neem dan wat leuke gezelschapspellen mee. Denk hierbij aan (onze favorieten) Monopoly, Levensweg of Ticket To Ride. Liever wat kleinere compactere spellen mee op vakantie? Die zijn er ook genoeg, zoals SkipBo of gewoon een simpele set kaarten waarmee je verschillende spellen kunt spelen. Op vakantie willen we natuurlijk dat het lekker weer wordt en zodra het lekker weer is, kan je lekker naar buiten! Buiten kunnen de kinderen lekker rondrennen. Voor de wandelliefhebbers heeft de Ardennen ook vele mooie wandelroutes te bieden.

Ga jij dit jaar met je kinderen naar de Ardennen? Belvilla biedt vele verschillende vakantiehuizen in de Ardennen aan. Van groepshuizen tot aan appartementen. Onderstaand vakantiehuis ligt in Durbuy en is van alle gemakken voorzien.

Bekijk dit vakantiehuis

Bekijk alle vakantiehuizen in de Ardennen

Bekijk alle vakantiehuizen in België