Wist je dat Denemarken het meest kindvriendelijke land van Europa is? Onze Scandinavische bovenbuur biedt volop activiteiten voor een fijne vakantie met het hele gezin. Maar ook tijdens een vakantie zonder kinderen mag je de leukste Deense attractieparken zeker niet missen!

1.      Legoland, Billund

Een wereld van miljoenen LEGO steentjes klinkt fantastisch toch? In Zuid-Denemarken ligt het populaire themapark Legoland. In het pretpark vind je meer dan 50 attracties en is het genieten voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is DUPLO land een fantastisch avontuur! Vlieg mee met het DUPLO vliegtuig of neem de DUPLO Express voor een treinreis dwars door het land. Maar ook voor oudere bezoekers is het puur genieten in Legoland. Versla als dappere ridder een draak in het Kasteel of verover schepen als stoere piraat in Piratenland. Verder beleef je een snel en spectaculair ritje in een van de vele spannende achtbanen. Na een dagje vol actie, snelheid en plezier is het vervolgens aangenaam ontspannen in je vakantiehuis in Jutland.

Bekijk de huizen in Zuid-Denemarken

2.      Tivoli Gardens, Kopenhagen

In het hart van Kopenhagen vind je het attractiepark Tivoli Gardens. Deze sprookjeswereld vol achtbanen, attracties, voorstellingen en cultuur is voor zowel volwassen als kinderen een ware beleving! Het cultureel wonderland is een mix van allerlei activiteiten wat het park een traktatie maakt voor iedereen! De echte waaghalzen kunnen hun hart ophalen aan een van ’s werelds hoogste kettingcarrousels en verschillende spectaculaire achtbanen. ’s Avonds hangt er een knusse, romantische sfeer en loop je langs mooi verlichte bomen en paden. Tijdens je vakantie op Sealand mag je een bezoekje aan Tivoli Gardens zeker niet missen!

Bekijk de huizen op Sealand

3.      Ribe Vikingecenter, Ribe

Even terug in de tijd in het Ribe Vikingecenter in West-Jutland! Voel je voor een dag Viking en kom meer te weten over het leven van deze bijzondere voormalige bewoners. Ontdek het echte Vikingdorp dat nagebouwd is uit de achtste eeuw. Loop langs de smid, de houtwerker, de Vikgingskrijgers, de marktkoopman of breng jij een bezoekje aan de valkenier? De vaklui laten je graag een handje helpen op hun werkplek. Doe jij mee aan een zwaardgevecht of voer je de boerderijdieren? In de oudste stad van Scandinavië beleef je een unieke ervaring. De vele Vikingresten in Zuid-Jutland zullen de culturele geesten onder ons zeker niet teleurstellen.

Bekijk de huizen in Zuid-Denemarken

4.      Egeskov Slot, Kvaerndrup

Een van de best bewaarde kastelen uit de Renaissance tijd vind je op het Deense eiland Funen. Een bezoekje aan het eeuwenoude Egeskov Slot brengt je een dag vol historie en avontuur! Hier geniet je namelijk van het kasteel met een oude waterburcht en een statige ridderzaal, maar ook van een speelbos en duizelingwekkende doolhoven. De jonge kroost verveelt zich geen moment in de grote speeltuin, tijdens een riddertoernooi of bij een wandeling in de lucht tussen de boomtoppen. Ontdek ook de weelderige kasteeltuin en geniet van een van de vele tentoonstellingen. Of verken je de vele activiteiten tijdens een rondje op een Segway?

Bekijk de huizen op Funen

5.      Djurs Sommerland, Nimtofte

Het attractiepark Djurs Sommerland ligt in het oosten van Jutland en staat garant voor sensatie voor het hele gezin! Sommerland is een begrip dat wij in Nederland niet kennen en betekent – zoals de naam al zegt – een zomerpretpark. Tijdens de zomermaanden geniet je hier van een indrukwekkende verzameling achtbanen voor jong en oud, dapper en minder dapper. Het park is onderverdeeld in verschillende themagebieden zoals Piraten, Vikingen, Waterland en het boerenleven. Voor ieder wat wils! Tijd voor een pauze? In het park vind je ook vele plekken voor een heerlijke picknick!

Bekijk de huizen in Midden-Jutland

6.      Givskud Zoo, Givskud

Givskud Zoo is de leukste dierentuin van Denemarken. Ontdek jij dit toffe safaripark te voet of bewonder je de vele dieren terwijl je met je eigen vervoer of een safaribus rondrijdt? Zeg hallo tegen olifanten, bizons en gigantische neushoorns en sta versteld van reusachtige giraffen en kuddes zebra’s die vlak voor je neus de weg oversteken! Het dierenpark is opgedeeld in vier continenten. In Noord- en Zuid-Amerika bewonder je bizons en wolven terwijl je in het Afrikaanse continent een tocht maakt door de savanne en het leefgebied van buffels, gnoes en leeuwen bezichtigt. Durf jij het aan? Vergeet onderweg niet te genieten van de enorme speeltuin en een barbecue of picknick!

Bekijk de huizen in Midden-Jutland