Waar de een het liefst de culturele bezienswaardigheden van een historisch centrum bezoekt, bewondert de ander de attracties van een hypermoderne stad. Doordat Europa rijk is aan mooie steden, wordt het ons wel heel lastig gemaakt om de juiste stedentrip te plannen. Natuurlijk kent iedereen de prachtige steden Rome, Madrid en Parijs wel. Maar wat is er nou leuker dan juist deze steden over te slaan en de culturele schatten van de minder bekende steden te ontdekken?

Krakow

1. Kraków (Polen)

Kraków is de op een na grootste stad van Polen en bezit over talloze cultuurschatten. De rijke geschiedenis van deze stad dateert al uit de zevende eeuw en de oude binnenstad behoort zelfs tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Voor een bijzondere ervaring moet je beslist op de Wawel heuvel geweest zijn. Hier kun je de prachtige Koninklijke Burcht en de bekende Wawel Kathedraal bewonderen. Op de grote markt word je teruggevoerd in de geschiedenis. Met de vele historische gebouwen en de sfeervolle terrasjes, behoort dit plein tot één van de drie grootste pleinen in Europa. Natuurlijk mag tijdens jouw stedentrip in Kraków, een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz absoluut niet ontbreken.

Palermo

 2. Palermo (Italië)

In het zuiden van het prachtige Italië ligt de hoofdstad van het eiland Sicilië, oftewel Palermo. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de straten Via Ruggero Settimo, Via Roma en Via Liberta, waar de laatste mode te vinden is. Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan Duomo of Cattedrale di Palermo een echte aanrader. Door de vele verschillende bouwstijlen, is deze kathedraal een plaatje om te zien. Ook het koninklijk paleis van Palermo is beslist een bezoekje waard. De mix van Arabische en Normandische stijlen, maakt dat dit paleis een bijzonder monument van de stad is.

Malaga

3. Málaga (Spanje)

Málaga behoort tot één van de oudste steden van Europa, waardoor deze prachtige Spaanse stad over een rijke geschiedenis heerst. Zowel de Arabieren als de Romeinen en de christenen hebben hun sporen in het straatbeeld van Málaga nagelaten. De Moorse Alcazaba, is een favoriete bezienswaardigheid. In deze vestiging zijn invloeden van de Arabieren en Romeinen te vinden. Nabij de Alcazaba, ligt op de heuvel Castillo de Gibralfaro. Vanaf de top van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Málaga. Na een dag vol bezienswaardigheden, kun je helemaal tot rust komen op het strand.

Lyon

 4. Lyon (Frankrijk)

Deze prachtige stad in Frankrijk doet niets ten onder aan de liefdesstad Parijs. Wandelend door de smalle straatjes met winkeltjes en terrasjes, proef je meteen de Franse sfeer. Lyon staat vooral bekend om zijn food scene en dat is natuurlijk niet zomaar. Deze stad beschikt namelijk over maar liefst 2.000 verschillende restaurants. Aan bezienswaardigheden ontbreekt het ook hier niet. Het plein, Place Bellecour is het grootste plein van Lyon en in de zomermaanden bruist het hier van de gezelligheid. Op de top van de heuvel Fourvière vind je de basiliek Notre Dam de Fourvière. Een authentiek treintje voert je naar deze kleurrijke basiliek.