Je kent het gevoel vast wel… je hebt de hele dag door een prachtige stad gewandeld en de meest mooie bezienswaardigheden bezocht, maar er is geen strandje te bekennen waar je even tot rust kunt komen.  Toch hebben wij daar een goede tip voor! Standsstranden zijn namelijk hipper dan ooit en veel steden maken er gebruik van! Ontdek deze steden en kom met je voetjes in het zand en een cocktail in je hand helemaal tot rust.

Chillen bij  Yaam in Berlijn

Ga je een weekendje naar Berlijn? Dan kun je na een lange dag sightseeing ook even neerstrijken op de gezellige stranden die langs de rivier de Spree liggen. Op de stranden vind je kunstpalmbomen, gezellige zitjes en strandbars. Eén van de populairste strandbarretjes is Yaam. Hier staan verschillende Caribische gerechten op het menu, maar ook lekkere drankjes.  Zelfs als je met kinderen bent is er een speciaal plekje ingericht voor de kleintjes.

Ontsnap aan de drukte van Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad waar altijd wel iets te beleven is. Maar het is soms ook fijn om hier even aan te ontsnappen én daar hebben de Denen maar al te goed over nagedacht!  Je vindt hier verschillende stadsstranden, waar het goed vertoeven is. Een populaire plek om een duik te nemen is Island Brygge en Amagar Strandpark.

Ontdek de stadsstranden an onze eigen hoofdstad

Wist je dat Amsterdam over verschillende stadsstranden beschikt? De bekendste wordt ook wel Blijburg aan Zee genoemd en ligt aan het IJmeer. In de zomer worden hier regelmatig leuke festivals en feesten georganiseerd, waardoor het een ware trekpleister is geworden. Maar ook de stadsstranden Sloterpas,  Strand West en Pllek zijn zeker de moeite waard om te bezoeken!

Vamos a la Playa en Barcelona

Barcelona staat al jaren bekend om haar populaire stadsstranden, waar je na de sightseeing of het shoppen helemaal tot rust kunt komen.  En voor een plekje zal je niet lang hoeven te zoeken, want dit strand is maar liefst 5 kilometer lang! Daarbij kun je natuurlijk een duik nemen in echt zeewater. Heerlijk toch?

Relax op Žluté lázně, oftewel het stadsstrand van Praag

Ondanks dat Praag niet aan zee grenst, is het hier wel mogelijk om even op het strand te relaxen. Het strand is gelegen langs de Vitava rivier en er is genoeg te beleven! Van tafeltennis tot aan volleyballen en van voetballen tot aan zonnen in de hangmat, er is werkelijk voor ieder wat wils! Daarbij kun je bij het strandrestaurant genieten van een heerlijk verkoelend drankje. Ideaal toch?