Een duurzaam vakantiepark, wat moet ik me daar bij voorstellen? Ik werd uitgenodigd door Roompot vakanties om eens te ervaren hoe dat is. Ik bezocht het nieuwe duurzame en gasloze vakantiepark: Roompot Water Village in Kamperland, Zeeland. Op het kleinschalige park staan 86 moderne vrijstaande bungalows aan het water. Doordat het een autovrij park is, parkeerde ik op de centrale parkeerplaats. 

Tijdens de wandeling van mijn auto naar Water Village zag ik de zonnepanelen al op de daken liggen. Toen ik mijn eerste stap op het park zette, kreeg ik meteen een oase van rust over me heen. Op zoek naar bungalow nummer 8. De stijl van de bungalow is zo leuk dat je meteen naar binnen wil om het interieur te gaan bekijken (ik ben namelijk helemaal gek op mooi ingerichte huizen). Aan de voorkant van de bungalow staan twee ligbedden en een tafel met stoelen. Ik zag mezelf hier al helemaal aan ontbijten in de ochtendzon. Ondertussen opende ik de deur van de bungalow.

Toen ik de bungalow op het park binnenliep, werd ik meteen blij. De bungalow is ruimtelijk en sfeervol ingericht; een ruime keuken, een knusse woonkamer met een vloerkleed (in mijn lievelingskleur, happy me) en twee ruime slaapkamers met aangrenzende badkamer met regendouche (!!). Vanuit de slaapkamers is er ook nog eens een mooi uitzicht op het water dat achter het huisje ligt.

Nadat ik de bungalow bewonderd had, wilde ik graag de omgeving ontdekken. Dit park ligt namelijk naast het populaire Roompot park Beach Resort. Wanneer je op Water Village verblijft, mag je gebruikmaken van alle faciliteiten die het Beach Resort aanbiedt. Het was lekker weer, dus ik had meteen zin om naar het strand te gaan. Onderweg liep ik langs de haven waar vele boten lagen en kwam ik een beachclub tegen. Eenmaal aangekomen op het strand stond er een heerlijk windje en kon ik het niet laten om even met mijn voeten in het (nog) koude zeewater te staan. Een heerlijke plek om even uit te waaien.

Na het verkennen van het strand, de haven en een drankje bij de beachclub kon ik de keuze maken om zelf in het huisje te koken of bij het eetcafé te gaan zitten. Ik koos ervoor om lekker zelf te koken in de bungalow. Met een tas liep ik naar de supermarkt om daar de ingrediënten te halen voor de pasta waar ik zo veel zin in had. Na een bezoekje aan de supermarkt was het tijd om te koken. Doordat het een gasloos park is kook je op een inductie kookplaat, dit werkt ideaal. Uiteindelijk heb ik de pasta heerlijk op het privéterras opgegeten in het zonnetje.

Voldaan door het uitzicht en de rustige omgeving vond ik het tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend werd ik vroeg wakker en ben ik mijn dag gestart met een rondje hardlopen over het park. Over de bruggetjes, langs het water, even genieten van de rust die op het park hangt. Een voordeel is dat het park autovrij is! Eenmaal terug aangekomen bij de bungalow heb ik een lekker ontbijtje gemaakt en heb ik deze ook weer heerlijk op het terras opgegeten. Aangezien de bungalow een regendouche heeft, wilde ik deze ook zeker even uitproberen voordat ik weer naar huis zou vertrekken. Mij werd verteld dat er een timer op de douche zit zodat je niet te veel water kunt verspillen. Ik ben iemand die graag lang doucht en heb daar niks van gemerkt!

Mijn dagen op het Water Village zijn voorbij gevlogen. Het is een park waar je heerlijk tot rust kunt komen én wat ook nog eens duurzaam en gasvrij is. Huur een fiets en ga de omgeving ontdekken, in Zeeland is er zoveel moois te ontdekken! Ik ben zelf niet met kinderen naar het vakantiepark geweest, maar kan je wel vertellen dat ook zij zich hier goed kunnen vermaken. Ze kunnen naar het zwembad, meedoen met de animatie of zich vermaken bij de andere activiteiten zoals midgetgolf. Zowel voor jong als oud is Water Village een aanrader!

Bekijk alle bungalows op Roompot Water Village