Italië: het land wordt grotendeels omringd door zee, waardoor het natuurlijk veel leuke strandjes heeft. Met zo veel keus kan het een uitdaging zijn om het beste strand uit te zoeken. De Toscaanse kust, de Adriatische kust en nog zo veel meer. Allemaal hebben ze hun eigen charme. Hieronder geven we wat tips voor leuke strandjes, zodat de keuze al iets makkelijker wordt.

1. Costa dei Trabocchi – Abruzzo

Ooit al van ‘Trabocchi’ gehoord? Deze unieke vissershutjes vind je overal langs deze kust! Niet alleen geven deze hutjes een leuk uitzicht terwijl je op het strand ligt, ze zorgen er ook voor dat je in de avond kan genieten van heel erg verse vis in een van de vele restaurantjes in de buurt.

2. Punta Crena – Het mooiste strand van Ligurië

Het kost wat moeite om het mooiste strand van Ligurië te bereiken, maar hier krijg je een klein strandje helemaal omringd door rotsen voor terug. Het is je eigen paradijsje voor een dag. Dit strandje is met een kanotochtje te bereiken. De echte avonturiers kunnen zo’n 50 meter langs de rotsen afdalen.

3. Furore, Campania – Het dorpje dat er niet is

Kleine, gekleurde huisjes, steile rotswanden en een prachtige blauwe zee. Wanneer je Furore gevonden hebt, kijk je je ogen uit. Om meer toeristen te trekken worden de gekleurde huisjes elk jaar door kunstenaars beschilderd, waardoor er nog meer te zien is.

4. Cala Violina, Toscana – Stranden met vioolmuziek

Wanneer je heel stil bent hoor je wat men bedoelt met deze stranden. Wanneer het een beetje waait, klinkt het zand als vioolmuziek in je oren. Om je heen zie je alleen maar blauwe zee, parelwit strand en prachtige natuur. Rustgevend toch?

5. Ponza – Vakantieoord van Romeinse keizers

Voor de kust van Rome ligt Ponza. Een eilandje in de vorm van een halve maan, met alles wat je nodig hebt om optimaal van je vakantie te kunnen genieten. Overal op het eiland vind je overblijfselen van de Romeinen. Vanaf je handdoekje op één van de vele stranden loop je zo de grotten in.

6. Spaggia della Padulella – Ontdek Elba

Hoge witte kliffen, een uitgestrekt strand en een turquoise zee. Dit strandje op Elba is perfect om te snorkelen. Veel toeristen weten dit strand nog niet te vinden, maar de locals wel. Met alleen maar Italianen om je heen ervaar je het ultieme vakantiegevoel.

7. Ustica – De zwarte parel

Dit vulkaaneiland ligt midden in de Tyrreense Zee en is het meest afgelegen Italiaanse eiland. De grond bestaat uit zwarte rotsen en dat is nou net wat het eiland zo bijzonder maakt. In een van de vele baaitjes kan je genieten van rust, terwijl je zo de heldere zee induikt voor afkoeling. Ook is het heldere water perfect om te duiken of snorkelen.

Bekijk alle vakantiehuizen aan de Italiaanse kust