Nog maar een paar weken en dan kunnen we weer genieten van het mooiste moment van het jaar! En wat is er rondom kerst nou leuker dan het afstruinen van kerstmarkten? Warm op met glühwein, proef de lekkerste gerechtjes en koop de leukste snuisterijen. Op deze kerstmarkten in België kun je waarschijnlijk uren rondlopen!

Winterpret in Brussel

De echte kerstmarktliefhebbers kunnen in Brussel hun hart ophalen. Hier staat namelijk de grootste kerstmarkt van België. Je kunt hier maar liefst langs 240 kraampjes struinen, die verspreid staan over de gehele stad. Daarnaast kun je ook nog een rondje wagen op de schaatsbaan.

Wanneer: 24 november 2017 – 31 december 2017

Magisch Brugge

Brugge is met kerstmis nog magischer dan voorheen. De stad is versierd met duizenden lampjes en kerstartikelen. Daarnaast ruik je door de hele stad de geur van verse wafels en warme glühwein. Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen op de grote markt, want aan gezelligheid is hier geen gebrek!

Wanneer: 24 november 2017 – 2 januari 2018

Struin rond in Leuven

De kerstmarkt in Leuven is een van de gezelligste markten van Europa. Met ruim 140 kraampjes kun je jezelf hier wel een paar uurtjes vermaken. Van typische streekproducten tot handgemaakte cadeautjes, op deze markt ontbreekt het je aan niets. Ontdek hier zelf de gezelligste kraampjes en warm lekker op met een kop warme chocolademelk.

Wanneer: 7 december 2017 – 20 december 2017

Betoverend Antwerpen

Natuurlijk kan Antwerpen in het lijstje van leukste kerstmarkten niet ontbreken. Tijdens de kerst wordt namelijk de hele stad versierd en kun je de beste kunstjes oefenen op de enorme schaatsbaan. Het maakt niet uit waar je loopt, want door de hele stad staan verschillende kraampjes met lekkernijen en snuisterijen.

Wanneer: 9 december 2017 – 9 januari 2018

Ronddwalen in Mechelen

In Mechelen is het heerlijk om met het hele gezin over de kerstmarkt te lopen. Op de Haverwerf staan prachtig versierde kraampjes met voor ieder wat wils. Voor de kinderen is er hier ook genoeg te beleven: op de grote markt is er namelijk genoeg animatie voor jong en oud. Daarnaast is het hier fantastisch om onder het genot van glühwein of warme chocolademelk te luisteren naar live muziek.

Wanneer: 15-12-2017 – 17-12-2017 en 22-12-2017 – 23-12-2017

Alle vakantiehuizen in België