Noord-Brabant is een prachtige provincie met een groot fietsnetwerk. Het is dus heerlijk om hier een rondje te fietsen. Er is een ruime keuze aan fietsroutes in Noord-Brabant. Tijdens een fietsroute geniet je van al het mooie natuur dat Noord-Brabant te bieden heeft. In elk seizoen kan je genieten van het grote fietsnetwerk! Wij hebben de leukste fietsroutes in Noord-Brabant voor je op een rijtje gezet.

1. Fietsen door een museum

Huh, fietsen door een museum? Ja in Brabant kan dat! En wel door het Oorlogsmuseum Overloon. Vanaf het fietspad kan je een deel van de tentoonstelling in het museum bekijken. In het museum ligt de eerste fietsbrug die dwars door het museum gaat. Zo kan je de tentoonstelling vanuit een andere hoek bewonderen. Hoe leuk is dat?

Oisterwijkse bossen

2. Geniet van de Oisterwijkse bossen

Gek op mooie natuur? Pak je fiets en vertrek naar de prachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen. Je kunt hier heerlijk lang rondfietsen en tijdens het fietsen kom je van alles tegen. Geniet van het prachtig gevarieerd landschap met beekjes, heidelandschappen en boerderijen. Tijdens de route kom je langs verschillende rustpunten, zoals een uitkijktoren. Vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht.

3. La Trappe fietsroute

Ben je gek op trappistenbier en op fietsen? Dan is dit de perfecte combinatie voor jou. Ook al gaat bier en fietsen niet altijd goed samen, in Brabant wel! Je start de fietstocht in Berkel-Enschot en kan gemakkelijk La Trappe bordjes volgen door het mooie Brabant. Er zijn twee routes in de omgeving van de brouwerij van La Trappe. Kies jij voor de route van 33 kilometer of juist die van 37 kilometer? Stop af en toe eens om even te genieten van een heerlijke trappist. Zorg er wel voor dat je na de biertjes nog op je fiets kan blijven zitten!

4. Ontdek de wereld van Vincent van Gogh

Zoals velen wel zullen weten is van Vincent van Gogh geboren in Noord-Brabant. Hier groeide hij op en maakte zijn eerste schetsen en meesterwerk. Fiets langs de mooiste culturele hotspots dwars door heel Brabant en plan zelf je eigen route. Wat dacht je van het Van Gogh Roosegaarde fietspad of het Vincent van GoghHuis in Zundert? De route is 335 kilometer lang. Aangezien je dit nooit in één dag zou kunnen fietsen hebben ze dit onderverdeeld in 5 kortere routes rondom de plaatsen: Zundert, Tilburg, Etten-Leur, Nuenen en Den Bosch. 

Mountainbiken in Noord-Brabant

5.Geniet van de Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen is een mooi natuurgebied tussen Tilburg en Den Bosch. Het natuurgebied in Noord-Brabant zorgt ervoor dat je bij elk bezoek je ogen weer uitkijkt. Op de fiets is het natuurgebied erg goed te verkennen, zo fiets je langs het mooie duinzand en de heidevelden. Maar tijdens het fietsen kom je langs verschillende rustpunten en boerderijen waar je heerlijke verse streekproducten kunt kopen. Wanneer je gaat fietsen in de Loonse en Drunense Duinen heb je gegarandeerd een leuke dag.

6. Leer over de Tweede Wereldoorlog

Een hele bijzondere fietsroute is de Liberation fietsroute in Brabant. Deze route staat volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Dus als je van geschiedenis én fietsen houdt, is dit de perfecte combinatie. Deze route ligt in het noordoosten van Brabant. Tijdens het fietsen kom je langs verschillende punten waar je meer kunt leren over de Tweede Wereldoorlog en wat het heeft betekent voor Brabant. Op deze route liggen ‘luisterkeien’, dit zijn keien met daarop een QR-code. Wanneer je de QR-code scant, wordt er een verhaal over de Tweede Wereldoorlog afgespeeld. Het is niet alleen een leuke fietsroute maar ook een erg leerzame en interessante.

Ben jij enthousiast geworden van de fietsroutes in Noord-Brabant? Belvilla biedt ook vakantiehuizen aan in deze regio’s. Onderstaand vakantiehuis ligt in Volkel en beschikt over alle comfort die je nodig hebt tijdens een vakantie.

Vakantiehuis Noord-Brabant

Bekijk dit vakantiehuis

Bekijk alle vakantiehuizen in Noord-Brabant