Gelukkig komt de herfstvakantie er alweer bijna aan! Deze periode kunnen we heerlijk samen spenderen met het gezin. Het is begrijpelijk dat het deze herfst misschien moeilijk te bedenken is wat voor activiteiten je kan gaan doen met de kinderen. Ga jij er deze herfstvakantie liever op uit? Of blijf je liever thuis? Ook vanuit een vakantiehuis kun je een hoop ondernemen! Hieronder helpen we je graag op weg met wat ideeën voor herfstactiviteiten met de kinderen.

Volg de Elephant Parade in Twente!

Zin in een Corona proof openluchttheater? In Ootmarsum en omgeving worden er tientallen gedecoreerde Elephant Parade-standbeelden gepresenteerd. De perfecte activiteit met kinderen: ontdek Ootmarsum tijdens een zoektocht naar de verschillende olifanten. Internationale kunstenaars en artiesten zoals Tommy Hilfiger, Paul Smith, Hardwell, Katy Perry, Diane Von Furstenberg, Jan des Bouvrie, Ans Markus en kunstenaars uit Ootmarsum hebben de olifanten voorzien van een eigen opvallend en uniek ontwerp. De tentoonstellingen zal 6 weken lang het gehele straatbeeld veranderen van 15 september tot 30 oktober 2020. Kunnen jullie alle olifanten vinden? Klik hier voor meer informatie!

Lekker knutselen met de kinderen

De bomen worden langzaamaan kaal en de prachtige gekleurde bladeren verzamelen zich in grote hopen op de grond. Wist je dat je van al die gekleurde herfstbladeren prachtige knutselwerken kan maken? Een leuke knutseltip is bijvoorbeeld het maken van een kroon van bladeren. Allereerst moet je hiervoor beginnen met heel wat bladeren verzamelen. Hierna kan je de bladeren aan elkaar gaan rijgen door middel van naald en draad. Het is een leuke en creatieve manier om tijd door te brengen met de kinderen! Maar er zijn natuurlijk heel veel andere knutselideeën te bedenken met herfstmaterialen. Verzamel tijdens een boswandeling bladeren, kastanjes en alles wat je tegenkomt en laat je creativiteit er op los!

Maak een wandeling door de natuur

Groene bladeren veranderen in prachtige rode en gele kleuren. Bossen zijn in geen enkel ander seizoen zo kleurrijk! Trek daarom snel je wandelschoenen aan om een stuk te gaan lopen. Een van de mooiste natuurgebieden tijdens de herfst is het bos tussen Zeist en Doorn. Hier kan je de oudste wandelroute van Nederland volgen. Via kleine paadjes slinger je hier door het stokoude bos. Door de enorm oude bomen kan je tijdens je wandeltocht veel verschillende soorten vogels spotten. Maar ook reeën kan je tegen komen, die beschutting zoeken achter de struiken. Vergeet ook niet om in al jele enthousiasme op te letten waar je loopt! Anders stap je misschien bovenop een prachtige paddenstoel.

Bak er op los!

September is de oogstmaand voor appels en peren. Tijdens de herfst kan je dus ook de meest verse en lekkerste appels krijgen. Misschien heb je onderhand al vele appels in huis! Dan kan je een overheerlijke appeltaart bakken. Laat de kinderen helpen met het maken van het deeg en het vullen van de taart. Als je liever een iets gemakkelijker bakrecept wil, om bijvoorbeeld samen met de kinderen te maken, kan je zandkoekjes maken. Deze koekjes kan je in leuke blad vormpjes maken en daarna mooi versieren.

Plan een spelletjesavond

Wat is er gezelliger dan een avond met het hele gezin  spelletjes spelen? Dus pak je favoriete bordspel erbij en neem met z’n allen plaats aan tafel. Een populair bordspel wat altijd voor veel lachen zorgt is 30 seconds. Hierbij nemen twee teams het tegen elkaar op en probeer je zoveel mogelijk woorden te raden in 30 seconds. Een ander populair bordspel dit jaar is Qwixx. Het kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Hier lees je alles over onze favoriete spellen. Vergeet naast alle bordspellen de spelcomputers niet, zoals de WII, Nintendo Switch of de Xbox. Hierop kan je ook zeker leuke spellen spelen met z’n allen en bovendien blijf je zo ook nog eens lekker in beweging!

Weet jij al wat je gaat doen deze herfstvakantie? 

Al deze herfstactiviteiten voor met de kinderen zijn ook ontzettend leuk voor in een van onze vakantiehuizen! Zowel binnen als  buiten je vakantiehuis  kan je, je eindeloos gaan amuseren tijdens de herfst. Bij Belvilla vind je heerlijke knusse vakantiehuizen om een gezellige tijd te beleven en je lekker warm te houden. Een leuke lodge aan de kust, een knusse boerderij omringd door natuur of juist een appartement in een levendige stad; de keuze is aan jou!

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Nederland