The sun is out! Dat betekent dat we met z’n allen weer lekker de hort op mogen: op jacht naar de tofste chillspots voor een hapje en drankje. Met meerdere keukens op één bruisende locatie is de ‘foodmarkt’ daarvoor uitstekend geschikt. Het mooiste is dat je daarvoor de grenzen niet over hoeft: ons kikkerlandje is vele fantastische foodmarkten rijk. Dit zijn de beste foodmarkten van Nederland.

De allereerste van Nederland: Amsterdam- West

Er moet er altijd een de eerste zijn: De Foodhallen. In 2014 was dit de eerste indoor foodmarkt op eigen bodem. Destijds was het vechten voor een plaatsje, maar ook vandaag de dag zijn de internationale keukens in Amsterdam West een gewilde plek voor een relaxt avondje tafelen. Heb je kieskeurige vrienden? Zelfs zij zullen hier hun maag horen knorren. Van dim sum tot pintxos: er is keuze zat! De gouden tip: plan je bezoek als er live muziek of een DJ op het programma staat. Wij garanderen dat je terug komt!

Hier moet je zijn: Bellamyplein 51 in Amsterdam

De eerste foodmarket van Oost-Nederland: Deventer

Ook buiten de randstad is de foodmarket bezig met haar opmars. Dit laat FoodDock in Deventer zien. In een oude graansilo uit 1923 staan elke dag verschillende foodtrucks de lekkerste wereldgerechten te bereiden. Watertanden doe je bijvoorbeeld bij authentieke Turkse gerechten, Chinese dim sum of een Afrikaanse food safari. Sommigen foodtrucks zijn op doorreis, dus elk bezoek aan FoodDock is een nieuwe culinaire verassing. Is het mooi weer? Dan kan je je vingers aflikken op het drijvend terras. Een “poar neem’n” doe je in Deventer!

Hier moet je zijn: Zuiderzeestraat 2 in Deventer

De grootste foodmarkt: Rotterdam

De Markthal in Rotterdam mag je eigenlijk niet overslaan. Met maar liefst 12.000 m2 is dit de allergrootse foodmarket van Nederland. Versproducten zover het oog reikt en meer dan voldoende gezellige plekjes om al dat lekkers op te peuzelen. Kijk daarbij trouwens ook even naar boven: het imposante plafond bestaat volledig uit kunst! Goed om te weten: vlak voordat je rollend naar huis moet kan je ook nog even een boodschappentas volladen bij de vele luxe foodshops. Op naar Rotjeknor dus!

Hier moet je zijn: Verlengde Nieuwstraat in Rotterdam

New kid on the block: Eindhoven

In dé design & technology stad van Nederland vind je de Down Town Gourmet Market. Deze stijlvolle foodmarkt heeft haar deuren amper een jaar open, maar heeft al véle smaakpupillen veroverd. Van pizza’s en pokébowls tot tempura oesters en empenadas. Deze gezellige hotspot biedt een prikkelende mix van 21 foodconcepten en een uitgebreide wijn- en bierkaart. Leuk detail: zowel professionals als ambitieuze start-ups krijgen hier een kans om van jou een foodmarkt-addict te maken. Wij vinden: missie geslaagd.

Hier moet je zijn: Smalle Haven in Eindhoven

Lekker happen in een oude bioscoop: Hilversum

Foodmarkten vind je vaak terug op gave locaties. Foodhall Mout is daarop geen uitzondering. Een oude bioscoop is volledig verbouwd en het thuishonk geworden van zeven stoere keukens. Bij verschillende foodtrucks- en stands kan je een wereldreis aan streetfood bestellen. Kleine gerechten, zodat je lekker veel dingen kan proeven. Leuke bonus: je vindt er ook een eigen brouwerijcafé met Gooische bieren van brouwmeester Gijs Troost. Cheers!

Hier moet je zijn: Naarderstraat 8 in Hilversum

Alle vakantiehuizen in Nederland