Ben jij als echte surfdude of -girl op zoek naar een goede surfplek? Of heb je nog nooit op een surfboard gestaan en ben je benieuwd waar je moet starten? Wij hebben de mooiste surfplekken van Europa voor je op een rij gezet. Je hoeft namelijk echt niet ver weg voor een heerlijke surfvakantie!

Bergen aan zee (Nederland)

Heb je nog nooit gesurft? Dan is het verstandig om een lesje in Nederland te proberen. Zo kun je op je gemak bepalen of je het leuk vindt. In Bergen aan Zee zit bijvoorbeeld een leuke surfschool die lessen aanbiedt voor jong en oud. Een surf les duurt gemiddeld 1,5 uur en kost rond de 35 euro. Ook met kinderen kun je hier prima terecht. Jong geleerd is oud gedaan!

Niveau: beginner

Fuertaventura (Spanje)

Fuertaventura wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd. Door haar parelwitte zandstranden, helder blauwe zee en altijd heerlijke briesje kun je er het hele jaar goed vertoeven. Vooral in Corralejo en Contillo vind je veel prachtige surfplekken voor beginners. Ook voor de meer ervaren surfer is er genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een auto en cross het hele eiland over op zoek naar de beste golven.

Niveau: beginner/ervaren/gevorderd

Biarritz (Frankrijk)

Biarritz is een toeristische plek dicht tegen de Spaanse grens aan en staat bekend om het surfen. Er zijn vele surfscholen waar je naast surfen ook kan leren kitesurfen, suppen of windsurfen. De hoogste golven vind je er vooral in de wintermaanden, waardoor de zomer perfect is voor beginners. De stad heeft een mooie baai in het centrum met een groot strand. Perfect om stad en strand te combineren tijdens je surfvakantie!

Niveau: beginner (zomer)/ervaren (winter)/gevorderd (winter)

Nazaré (Portugal)

Wist je dat de hoogste golven ooit zijn aangekomen in Nazaré? Het wereldrecord hoogste golf surfen is dan ook hier verbroken! De golven worden hier zo hoog door een combinatie van flinke stormen en een diepe kloof die zich voor de kust van Nazaré bevindt. Hierdoor wordt het beginners afgeraden hier te starten. Voor ervaren en gevorderde surfers is het een magische plek.

Niveau: ervaren/gevorderd

Madeira (Portugal)

Surfliefhebbers en profs komen samen op het prachtige bloemeneiland Madeira. De surfcondities zijn er uitstekend en er heerst een heerlijk klimaat. Aan de zuidwestkust vind je surfspots waar je als surfer je hart kunt ophalen. Doordat er geen zandstranden te vinden zijn op Madeira is dit eiland meer geschikt voor ervaren surfers.

Niveau: gevorderd