We mogen de Dordogne wel een van de mooiste streken in Frankrijk noemen. Dat komt niet alleen door de prachtige omgeving, maar ook door het fijne klimaat, de leuke dorpjes en steden die in dit gebied te vinden zijn. Wij hebben zeven mooie plekken in de Dordogne voor je op een rijtje gezet.

1. Château des Milandes

Een van de mooiste kastelen in de regio is zonder twijfel Château des Milandes. Zodra je de poort binnenloopt word je meteen betoverd. Momenteel is het kasteel een museum over Joséphine Baker. Zij was een Frans-Amerikaanse bekendheid. In het museum zijn verschillende dingen over haar leven te zien. Van haar werk in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan haar Broadway ervaring. Het kasteel heeft ook mooie tuinen waar je kunt wandelen, er is van alles te zien. Er wordt zelfs meerdere keren per dag een roofvogelshow gegeven.

2. Belvès

Bij een bezoek aan de Dordogne mag een bezoek aan de vele middeleeuwse plaatsen niet ontbreken. En dan vooral een bezoek aan Belvès niet. Het dorpje staat zelfs bekend als een van de mooiste dorpjes in Frankrijk. Het is zelfs nog steeds ommuurd met de originele muur. Geniet van de knusse oude straatjes met aansluitende winkeltjes en cafés. Een van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen is de oude markthal, hier is nog steeds een wekelijkse markt.

3. Les Jardins de Marqueyssac

Wanneer je in deze prachtige tuin loopt, krijg je echt een ‘Alice in Wonderland’ gevoel. De tuin ligt hoog op een rots. Wandel langs de duizenden perfect gesnoeide buxusboompjes, de loslopende pauwen en prachtige plekken. Geniet tussen het wandelen door ook even van het uitzicht op de Dordogne-vallei met in de verte zicht op kastelen. 

4. Castelnaud-la-Chapelle

Dit dorpje is een toeristische trekpleister door de prachtige omgeving. Castelnaud-la-Chapelle ligt op een heuvel en vanaf alle gezellige terrasjes heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Dordogne. Wandel door de smalle steile straatjes en ontdek al het mooie erfgoed dat het dorpje te bieden heeft. Wat ook niet te missen is, is het kasteel van Castelnaud deze ligt hoog op een berg. Bij een bezoek aan het kasteel ga je terug in de tijd en heb je een panorama uitzicht over de Dordogne vallei.

5. Gouffre de Proumeyssac

In de Dordogne zijn veel grotten te vinden. Dat is heerlijk, vooral als je deze mooie streek in de zomer bezoekt (het is in de grotten lekker koel!). Voor de liefhebbers van grotten is dit een druipsteengrot die je zeker niet mag missen. Je kan de grot op een toffe manier bezoeken en dat is via een soort van schommel die zachtjes ronddraait. Een hele ervaring dus!

6. Domme

Ook Domme is een mooi dorpje in de Dordogne. Net zoals de andere genoemde dorpjes ligt ook deze boven op een berg. Het dorp biedt prachtige uitzichten over de omgeving en is helemaal ommuurd, alleen daarom is het al de moeite om te bezoeken. Daarnaast is dit ook weer een perfect dorpje om rond te dwalen door alle leuke straatjes en neer te ploffen met een Frans wijntje in je hand, bij een van de leuke restaurantjes.

7. La Roque Saint-Christophe

Ontdek deze indrukwekkende plek die laat zien waarom de Dordogne zo druk bewoond was in de prehistorie. In deze grotten leefden jaren geleden holbewoners en later werden er zelfs huizen tegen deze scherpe klif aan gebouwd. Er zijn hier nog veel originele overblijfselen van vroeger te zien. Nog een voordeel: net zoals op de meeste plekken in de Dordogne heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. 

Belvilla biedt ook vakantiehuizen in de Dordogne aan. Vanuit het onderstaande vakantiehuis ben je zo op de mooiste plekken in de omgeving! Dit landhuis ligt in de heuvels en vanuit het terras heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Bekijk dit vakantiehuis

Bekijk alle vakantiehuizen in de Dordogne

Bekijk alle vakantiehuizen in Frankrijk