Corfu is het groenste eiland van Griekenland en dat is natuurlijk niet zomaar. Dit eiland bevat talloze olijfbomen, cipressen en palmen. De verschillende soorten bomen en planten reiken zelfs tot aan zee, wat een fotogeniek plaatje oplevert. Naast de prachtige groene omgeving staat Corfu bekend om zijn pittoreske dorpjes, fantastische stranden en gastvrije cultuur.

Corfu stad

1. Corfu stad (Kerkyra)

Tijdens jouw vakantie op Corfu, is een bezoek aan Kerkyra een echte aanrader. Deze stad bruist namelijk van de cultuur. De typisch Venetiaanse gebouwen, de smalle straatjes en de oude huisjes met houten luikjes zijn typerende elementen van de stad. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het oude en nieuwe fort. Vanaf de forten heb je namelijk een prachtig uitzicht over Kerkyra.

Sissi paleis

2. Achilleion paleis van Sissi

In het bergachtige dorpje Gastouri, staat een wereldberoemd paleis boordevol cultuur. De weg ernaartoe is al een bezienswaardigheid op zich, want langs de weg zijn de huizen versierd met prachtige bloemenhagen. Eenmaal daar tref je het Achilleion paleis aan met een enorm landgoed. Het paleis is toegankelijk voor toeristen. Zo kun je bijvoorbeeld de kroonjuwelen en de kleding van keizerin Sissi bewonderen. Let op: alleen de benedenverdieping is toegankelijk.

Paleokastritsa

3. Bezoek de prachtige stranden van Paleokastritsa

Paleokastritsa is een badplaats aan de westkust van Corfu en staat voornamelijk bekend om zijn prachtige zand- en kiezelstranden. Verscholen tussen de olijfbomen en de cipressen liggen de meest mooie baaitjes. Met een vissersbootje zijn de baaitjes en de verscholen grotten eenvoudig te bereiken. De ideale plek dus om tijdens een zomerdag verkoeling te zoeken.

Pantokrator

4. Beklim de hoogste berg van Corfu

Met 900 meter hoogte, is Pantokrator de hoogste berg van Corfu. Eenmaal boven aangekomen, zal je beseffen waarom deze berg ook wel dé trots van Corfu genoemd wordt. Na een heftige klim word je namelijk beloond met prachtige vergezichten en een monniken klooster uit de 14e eeuw. Op weg naar de top kom je langs de meest mooie dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd even stil heeft gestaan.

Canal d’Amour

5. Ontdek Canal d’Amour in Sidari

In het noordwesten van Corfu ligt de levendige badplaats Sidari. Hier vind je een prachtig natuurverschijnsel, genaamd ‘Canal d’Amour’. De omgeving wordt gevormd door verschillende rotsformaties, die verspreid liggen in de helderblauwe zee. Aan de voet van de rotsen liggen verschillende goudgele strandjes. Er doet zelfs een legende de ronde: een stel dat in het liefdeskanaal zwemt, zal voor altijd samen blijven… Zeker de moeite waard dus om hier als liefdeskoppel even een duik te nemen!