‘It’s beginning to look a lot like Christmas…’ Sommigen van jullie kijken er al maanden naar uit: het kerstseizoen. De straten worden versierd met de leukste lichtjes, de kerstbomen verschijnen in de huizen en ‘Wham’ schalmt door de woonkamers. Ben jij toe aan wat nieuws tijdens de kerstdagen? Laat dit jaar de familiebijeenkomsten achterwege en ga naar één van deze vijf originele kerstbestemmingen in Europa!

Praag

De hoofdstad van Tsjechië is een van de mooiste steden van Europa en daarom een perfecte kerstbestemming. De kerstmarkt van Praag trekt jaarlijks vele toeristen naar de stad en dit is niet voor niets. Er staat namelijk een prachtig versierde kerstboom op Old Town Square. Deze boom wordt elk jaar speciaal voor deze gelegenheid gekapt in de Sumava bergen en naar Praag gebracht. Op Old Town Square wordt tijdens de kerstperiode ook een mini dierentuin aangelegd. Wil jij een ritje maken op een pony? Of lijkt het je leuk om een schaap, geit of lama te voeren?

Bekijk onze vakantiehuizen in Praag

Boedapest

Er is geen magischere plek in de winter dan Boedapest. De grote kerstmarkt op het Vörösmarty mag je daarom ook niet missen! Proef hier echte Hongaarse specialiteiten, zoals lángos (een dun, gefrituurd broodje, waar je vaak kaas of zure room op eet) of kürtös kalács (een gerold broodje met suiker of kaneel). Hongaarse volksmuziek en hopelijk een laagje sneeuw maken het plaatje af. Geen fan van kerstmarkten? Boedapest biedt veel meer! Ga bijvoorbeeld buiten zwemmen. Buiten zwemmen, als het vriest? Ben ik gek geworden? Nee hoor! Boedapest staat namelijk bekend om haar thermale baden. Onder de stad lopen verschillende bronnen en deze komen op een aantal plekken naar boven. Hier is het water heerlijk warm. Als het heeft gesneeuwd geeft dit een extra sfeervol en gezellig gevoel. Tip: neem wel een badjas mee om van de kleedhokjes naar buiten te lopen, anders krijg je het ontzettend koud!

Bekijk onze vakantiehuizen in Boedapest

Zagreb

Op de pleinen en in de straten van Zagreb zijn tientallen kraampjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Ook hier kun je traditionele specialiteiten proeven, zoals krpice sa zeljem (een pastagerecht met zuurkool) of štrukli (deegkussentjes met verse kaas). Ook kun je schaatsen in Zagreb en wat is er nou leuker dan schaatsen in de winter? Dit kan in Trg kralja Tomislava, één van de mooiste parken in Zagreb. Of zweef met de kabelbaan naar de populaire kerstmarkt Fuliranje. Geniet ook hier van de geuren, muziek, lichtjes en smaken van alle verschillende kerstkraampjes.

Bekijk onze vakantiehuizen in de omgeving van Zagreb

Barcelona

‘Navidad en Barcelona!’ Als je aan kerstmarkten denkt, is Barcelona niet de eerste stad die in je op komt. Toch is Barcelona een stad waar je een keer kerst gevierd moet hebben! Ondanks dat Spanje geen witte kerstdagen kent, zijn er genoeg ijsbanen te vinden in de Spaanse stad. De grootste ijsbaan is maar liefst 1.600 vierkante meter. Wat je absoluut moet proeven tijdens deze dagen in Barcelona: de ‘chocolate con churro’ of het typische dessert ‘turrón’. Je zult de Spanjaarden niet snel tegenkomen met warme chocomel met slagroom in de hand, maar wel in de kroeg met een biertje!

Bekijk onze vakantiehuizen in Barcelona

Fuerteventura

Je kunt iedereen voor de gek blijven houden en doen alsof je van de koude winter houdt… Of je pakt je koffers en vertrekt snel naar Fuerteventura. Ruil de kerstboom om voor een aantal palmbomen, warme chocolademelk voor een cocktail en de sneeuw voor witte zandstranden!

Bekijk onze vakantiehuizen op Fuerteventura

Waar ga jij naartoe tijdens de kerstdagen?