Ga jij binnenkort op vakantie naar Fuerteventura? Het Canarische eiland dat vaak wordt vergeleken met de Caraïben. Wij zij er geweest en begrijpen het helemaal: witte zandstranden, blauwe zee en een heerlijke temperatuur. Ook zijn er genoeg leuke dingen te doen op Fuerteventura, wij hebben er 5 voor je op een rij gezet.

1. Surfen

Fuerteventura betekent: harde wind. Door de harde wind is het eiland perfect voor verschillende watersporten. Het eiland is met name populair onder surfers en windsurfers. Het is daarom erg leuk om een surfles te proberen, je leert van de echte pro’s. Eerste stap is om op het board te kunnen staan, het ziet er makkelijker uit dan het is!

2. Boottrip naar Lanzarote (Catlanza)

Een middag relaxen aan boord van een prachtige catamaran? Kies dan voor een tochtje met de Catlanza. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Je zeilt ongeveer een uurtje naar Lanzarote, daar gaat het anker uit en kun je lekker zwemmen, snorkelen of jetskiën. In de tussentijd maakt de kok aan boord een heerlijke warme lunch voor je klaar, waarna je weer rustig aan terug zeilt.

3. Bezoek het onbewoonde eiland Lobos

Op het onbewoonde eiland Lobos kun je heerlijk vertoeven. Je vindt er mooie rustige stranden en in de zee kun je prachtig snorkelen. Het is een onbewoond eiland, dus neem zelf wel even een koelboxje mee met eten en drinken.

4. Tapas eten

Lekker tapas eten kun je op veel plekken in het gezellige havenstadje Corralejo. De kunst is om tussen de toeristische trekpleisters opzoek te gaan naar de écht Spaanse tentjes. Tapas restaurant Los Compadres is een echte aanrader. Het is een authentiek Spaans restaurant waar je voor weinig geld echt heerlijk kunt eten en drinken.

5. Corralejo Dunes

In het noordoosten van Fuerteventura liggen prachtige witte zandstranden. Vanaf het brede zandstrand zie je het onbewoonde eiland Lobos liggen. Je kunt hier heerlijk luieren op het strand en genieten van het prachtige uitzicht. Heb je toch zin om iets te ondernemen? Ga suppen! Je hebt wel gegarandeerd spierpijn de volgende dag.

Bekijk alle vakantiehuizen op Fuerteventura