Een selectie van onze wintersporthuizen

Skigebied
Ertsgebergte
Skigebied
  Skigebied
Ertsgebergte
Ertsgebergte
Hoogte skigebied
1135m
589m
Skiliften
Cabineliften
0x
Stoeltjesliften
1x
Sleepliften
18x
Pistes Totaal: 17km
Beginner
0km
Gemiddeld
8km
Gevorderd
8km
Expert
1km
Snowboarding
Half-pipes
1x
Funparks
0x
Boarder Cross
0x
Snowparks
0x
Langlaufen Totaal: 65km

Bekijk ons wintersportaanbod

10 wintersport chalets in Ertsgebergte

Bekijk ons aanbod

Het Ertsgebergte (Krušné hory) dankt zijn naam aan de vulkanische grond. De regio word gekenmerkt door verschillende soorten erts, warme geisers en prachtige berglandschappen. Tevens vormt dit gebied de natuurlijke grens tussen Tsjechië en Duitsland. Naast culturele, historische bezienswaardigheden en wandel- en fietsmogelijkheden biedt dit gebergte diverse mogelijkheden op het gebied van wintersport.

Wintersport in het Ertsgebergte, vanuit je chalet zo de piste op

Wintersportplaatsen bevinden zich op de 130 kilometer lange bergkam Krušné hory, en dan vooral aan westelijke zijde. Hier ligt het grootste wintersportcentrum, Skiareál Klínovec (860-1244 m), met 10 skiliften, 10,3 kilometer pistes in alle moeilijkheidsgraden en 22 kilometer langlaufloipen. Sneeuwkanonnen (75% van de pistes) garanderen goede sneeuwomstandigheden. Skigebied Klínovec heeft ook een snowpark met U-ramp en mini-area voor beginners en kinderen. Verder vind je hier o.a. een skischool, kinderskischool, skiverhuur, restaurants, sportmogelijkheden, overdekt zwembad, avondskiën en snowtubing. Je kunt ook gecombineerde tickets krijgen voor het aangrenzende Duitse skicentrum Oberwiesenthal. Voor een bezoek aan een kuuroord ga je naar Jáchymov of Karlovy vary. Ontdek deze afwisselende regio vanuit jouw vakantiehuis en maak kennis met Tsjechië.

Het Ertsgebergte, meer dan alleen wintersport

Verder ligt er bij de bergdorpjes Bublava en Stříbrná, in het mooiste gedeelte van het Ertsgebergte, het skicentrum Bublava-Stříbrná (610-802 m). Een compact en modern uitgerust skigebied, met 8 skiliften, 5 kilometer aan pistes voor alle moeilijkheidsgraden, en een intieme sfeer. In het oosten is Ski Club Telnice (600-800 m) het meest geliefde skioord, met 7 skiliften, 4 kilometer pisten en 19 kilometer langlaufloipen. Kleinere skioorden zijn verder nog Bouřňák-Milukov (589-869 m, 5 liften, 4 pistes), en het pittoreske plaatsje Ceský Jiretín (630-800 m), met 4 pistes.

Alle vakantiehuizen in Ertsgebergte
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020