Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Trends in de meivakantie

Steeds populairder en verder weg

Eindhoven, 21 April 2016

Met de meivakantie in aantocht heeft vakantiehuizenexpert Belvilla de trends voor deze schoolvakantie in kaart gebracht. De meivakantie is dit jaar veel populairder (+36%) dan in 2015. Nederlanders kiezen vooral voor een vakantie in eigen land, alhoewel Belvilla ook ziet dat ze steeds verder weg gaan. De meivakantie lijkt zich daarnaast meer te ontwikkelen tot een echte gezinsvakantie, waarbij Nederlanders dit jaar gaan voor meer comfort.

Meivakantie steeds populairder

De vakantiehuizen van Belvilla ontvangen dit jaar +36% meer boekingen van NederlandersDe meivakantie groeit sterk in populariteit. De vakantiehuizen van Belvilla hebben dit jaar +36% meer boekingen van Nederlanders ontvangen. Een meivakantie in eigen land is veruit favoriet, gevolgd door buurlanden België en Duitsland. De populairste vakantieregio’s zijn Limburg, de zuidelijke Ardennen en Gelderland. Kijkend naar de grootste groeiers blijkt echter dat Nederlanders steeds verder weg gaan tijdens de meivakantie. Bestemming Frankrijk groeit in de meivakantie met maar liefst +73%, gevolgd door Spanje (+69%) en Italië (+41%). “We zien dat steeds meer gezinnen de meivakantie benutten voor een ‘grote vakantie’. Het is vaak goedkoper en minder druk dan in het hoogseizoen met al een goede kans op mooi weer.”, aldus Eylard Wurpel, Chief Marketing Officer bij Belvilla.

Meivakantie = gezinsvakantie

De meivakantie ontwikkelt zich steeds meer tot gezinsvakantieDe meivakantie lijkt steeds meer een gezinsvakantie te worden. Boekingscijfers tonen aan dat het Nederlandse reisgezelschap deze meivakantie in grootte afneemt naar gemiddeld iets meer dan vijf personen en dat er ten opzichte van vorig jaar relatief minder volwassenen meegaan en meer kinderen. Bijna één op de vier reisgezelschappen neemt dit jaar een huisdier mee op meivakantie.

Steeds hoger comfortniveau

Wat verder opvalt in de boekingscijfers van Nederlanders, is dat vooral vakantiehuizen met vier sterren vaker worden geboekt. We zien daarmee dat Nederlanders voor een steeds hoger comfortniveau kiezen tijdens hun meivakantie.

Het volledige trendrapport meivakantie is als PDF te downloaden en staat op https://www.belvilla.nl/nieuws/bericht/belvilla-trendrapport-meivakantie.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken