Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Slapen in een monumentaal vakantiehuis in trek

Bijna 50% meer vraag naar cultureel erfgoed als vakantiehuis

Eindhoven, 6 September 2016

Komend weekend is het weer Open Monumentendag, een groots evenement dat jaarlijks zo’n 900.000 mensen trekt. Wist je dat je ook in cultureel erfgoed kan verblijven? Belvilla verhuurt namelijk tientallen vakantiehuizen met monumentale status. Dat betekent geheel privé genieten van een monument wanneer jou dat het beste uitkomt, bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg met je partner, gezin of vrienden. Dat slapen in een monumentaal vakantiehuis in trek is, blijkt wel uit de enorme boekingsgroei. Ten opzichte van twee jaar geleden ziet Belvilla een sterke toename van bijna 50%.

Bijzonder logeren

“Dat we in twee jaar tijd zo’n enorme boekingsgroei zien op monumentale vakantiehuizen, past helemaal in de trend van bijzonder logeren en de wens om thuis te komen met een verhaal. Ik herken het ook bij mezelf. Het is toch geweldig om bijna letterlijk terug te stappen in de tijd bij zo’n historisch vakantiehuis. En ik vind het helemaal fijn dat dit kan met het comfort van nu!”, aldus Eylard Wurpel, Chief Marketing Officer van Belvilla.

 

NB Voor het downloaden van een jpeg-afbeelding: zie onderaan dit bericht

Van hofstede tot herenhuis

Verblijven in een monumentaal vakantiehuis betekent de sfeer van weleer in een hedendaags jasje. Een jaartal verankerd in de muur, eeuwenoude balken, een imposante haard; allemaal elementen die iets extra’s geven aan een vakantieverblijf. Deze historische details gaan bij een vakantiehuis hand in hand met hedendaags comfort en soms zelfs de luxe van bijvoorbeeld een sauna of privézwembad.

Enkele voorbeelden uitgelicht:

Hofstede uit de 17e eeuw

In het midden van het land tref je een monumentale boerderij uit de 17e eeuw met rieten kap en prachtige luiken. Een heerlijke haard, knusse bedstedes en diverse zitjes in de tuin maken je verblijf op de grens van bossen en weilanden compleet. Aanraders in de omgeving zijn de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en de stad Utrecht. (www.belvilla.nl/NL-3941-09, huiscode NL-3941-09)

Met rieten kap en kleurrijke luiken is deze 17e-eeuwse, monumentale hofstede te Doorn een charmant vakantiehuis

Oranjerie aan de kust

Aan de Zuid-Hollandse kust, met steden als Leiden en Haarlem op korte afstand, vind je deze oranjerie van een landgoed, gebouwd in 1824. Dit rijksmonument is tegenwoordig een statig vakantiehuis voor tien personen. De oude balken, roedeverdeling van de ramen en de eeuwenoude boom in de tuin ademen de sfeer van toen, terwijl de frisse inrichting en het comfort juist anno nu zijn. Er is zelfs een bibliotheek en heerlijk dakterras!  (www.belvilla.nl/NL-2172-02, huiscode NL-2172-02)

Aan de Zuid-Hollandse kust staat deze oranjerie, nu een rijksmonument

Authentieke stolpboerderij in Noord-Holland

Aan de kust van Noord-Holland staat deze stolpboerderij waarvan je het voorste deel kan huren als vakantiehuis. De rieten kap heeft een prachtige uitsnede, kenmerkend voor de boerderijen in deze streek. Slapen kan ondermeer in knusse bedstedes en modern comfort is toegevoegd met een zwembad en infraroodsauna. Kortom, een fijne combinatie van oud en nieuw. Het stadje Schagen en het strand van Callantsoog kun je met de fiets bereiken. (www.belvilla.nl/NL-3225-01, huiscode NL-3225-01)

Dit vakantiehuis in een monumentale stolpboerderij beschikt zelfs over een sauna en zwembad

In vestingstad Heusden

Aan de rand van vestingstad Heusden tegen de oude stadswal staat een monument uit 1610. Het vakantiehuis voor zes is gezellig ingericht en beschikt over een binnenplaats. Trek de deur achter je dicht en stap de straten op van dit charmante stadje die nog precies zo liggen als in de middeleeuwen. (www.belvilla.nl/NL-0002-15, huiscode NL-0002-15)

Binnen de vestingwal van Heusden staat dit monumentale vakantiehuis uit 1610

 

Meer informatie

Meer monumentale vakantiehuizen: https://www.belvilla.nl/inspiratie/monumentale-vakantiehuizen-in-nederland/

Meer Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken