Je vakantiehuis in Slowakije is de perfecte uitvalsbasis om dit mooie land te verkennen. Ons aanbod vakantiehuizen in Slowakije varieert van luxe (houten) vakantiewoningen, chalets, en villa’s op een vakantiepark, tot eenvoudige traditionele houten huisjes. Voor elk wat wils dus.

Lees meer
Aanmelden

Top bezienswaardigheden in Slowakije

Lopen door een sprookje in de Hoge Tatra

Een topdag voor kinderen in de Zoo

De zingende fontein van Kosice

Lekker modderbadderen in Pieš'tany

Vakantiehuis Slowakije

Vaak zijn onze vakantiehuizen mooi in het groengelegen, soms zelfs in een natuurreservaat. Ontdek dorpen, steden en prachtige natuurgebieden tijdens je vakantie in Slowakije. Kom helemaal tot rust in een andere omgeving tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Slowakije!

Ontdek veelzijdig Slowakije

Grenzend aan Oostenrijk, Tsjechië, Polen de Oekraïne en Hongarije vormt Slowakije het centrum van midden Europa. Wie kiest voor een vakantiehuis in Slowakije kiest voor een vakantie in de ongerepte natuur. Hier vind je nog oerbossen, unieke flora en fauna, en indrukwekkende berggebieden met watervallen, grotten, rotspartijen en diepe ravijnen. Schitterende panorama's, 350 kilometer wandelroute om te genieten van de natuur, nationale parken en stuwmeren. Ideaal voor een vakantie met de hond! Ook voor de liefhebbers van cultureel en historisch erfgoed is er veel te bezichtigen; burchten, kastelen, kerken, openluchtmusea van bergdorpen met houten huisjes, 15e eeuwse kerken en voormalige mijndorpen. Een aantal monumenten en steden staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er valt hier genoeg te ontdekken. Dat doe je natuurlijk het beste vanuit een vakantiehuis in Slowakije in 2018!

Slowakije: actief genieten van de natuur

Een vakantiehuis in Slowakije heeft talloze mogelijkheden. Zo kent Slowakije meerdere nationale parken, waarvan de Hoge Tatra en het Slowaaks Paradijs de bekendste zijn. De Hoge Tatra is een hooggebergte met bossen, talrijke watervallen, bergmeren, grotten en een unieke flora en fauna. Bezoekers kunnen hier eindeloos wandelen; er is een dicht net van bewegwijzerde wandelroutes van diverse moeilijkheidsniveaus. Ook zijn er fietspaden voor mountainbikers en is het een paradijs voor bergbeklimmers. In de winter kan er hier prima geskied worden, er bevinden zich namelijk meerdere skipistes in Slowakije. Ook het nationaal park Slowaaks Paradijs is erg in trek. Nauwe kloven en ravijnen, steile bergwanden, riviertjes en watervallen, en zelfs een ijsgrot. Het Slowaakse berglandschap heeft een ongekende schoonheid en is tijdens je vakantie in Slowakije zeker de moeite van het bezoeken waard. Ontdek de verschillende nationale parken vanuit onze vakantiehuizen in Slowakije in een vakantie in 2018.

Vakantiehuis in Slowakije omringd door wijngaarden

Geniet vanuit je vakantiehuis in Slowakije van een heerlijk groene omgeving. Het Laagland van Slowakije is het gebied ten zuiden van de grote bergketens. Hier liggen de middelgrote gebergten, zoals de bekende Karpaten. De vakantiehuizen in dit deel van Slowakije liggen vaak vlak bij wijngaarden. Hier kun je genieten van een rondleiding over de wijngaarden, waarna je kunt proeven van een heerlijk glas Slowaakse wijn! Bekijk hier onze vakantiehuizen in het Laagland. Maak kennis met de tradities, vriendelijke mensen, prachtige natuur en historische stadjes vanuit een vakantiehuis in Slowakije!

Alle vakantiehuizen in Slowakije