Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Wintersporters willen eigenlijk niet op vakantie met hun gezin

Eindhoven, 9 September 2009

8% van de wintersporters wil niet op vakantie met het eigen gezin – en opvallend vaak ook niet met hun eigen partner (7%). Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 wintersporters, uitgevoerd door Belvilla, specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. Ruim één op de vier respondenten (28%) geeft expliciet te kennen niet met collega’s op een skitrip te willen. Ook buren en schoonouders zijn geen gewilde reisgenoten, zo’n 27% respectievelijk 20% wil niet met hen op wintersport. Voor de eigen ouders ligt dat omgekeerd met 6%.

Belvilla berichtte eerder deze maand al dat de groepen die op skivakantie gaan dit jaar groter zijn dan voorgaande jaren. Steeds meer wintersporters boeken met een grotere groep een in verhouding goedkope luxe accommodatie en koken vaker zelf om geld te besparen.

Algemeen directeur Hedwig Wassing van Belvilla: “Dit was voor ons aanleiding om de samenstelling van die groepen nader te onderzoeken. En om de discussie op scherp te zetten, hebben we de respondenten gevraagd met wie zij het liefst NIET op wintersport gaan. En dat geeft verrassende uitkomsten. Dat schoonouders hoog zouden scoren, of buren en collega’s, zal mogelijk niet iedereen verrassen. Maar kennelijk zijn er ook veel wintersporters die liever met vrienden op stap gaan, dan met hun eigen gezin.”

Voor Belvilla zijn de uitkomsten een belangrijk signaal om het aanbod vakantiehuizen verder op te kunnen afstemmen. “Het aanbod luxe vakantiechalets nabij goedgelegen skigebieden en direct aan de piste heeft voor de winter 2009/2010 een vlucht genomen. Het totale aanbod van Belvilla is gestegen met 62% tot 3000 stuks (2008: 1800 stuks)”, aldus Wassing.

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken