Persberichten

Terug naar overzicht
Vorige Volgende

Wintersport ondanks crisis populair

Ruim 10% boekingsgroei op wintersporthuizen

Eindhoven, 18 September 2012

Ondanks de economische situatie blijken wintersporthuizen voor het aankomende skiseizoen populair. Vakantiehuizenspecialist Belvilla toont een groei van ruim 10% op de wintersportboekingen in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd.

Oostenrijk veruit favoriet

Oostenrijk blijft voor Nederlanders veruit de favoriete wintersportbestemming met ruim 85% van de boekingen. Tirol steekt met kop en schouders boven de andere regio’s uit, gevolgd door het Salzburgerland en Vorarlberg.

Wintersport met een groep

Wintersport in een vakantiehuis blijkt een groepsaangelegenheid. Het gemiddelde wintersportreisgezelschap bij Belvilla bestaat uit acht personen. Dit sluit aan bij eerder gepubliceerd Belvilla-onderzoek naar vakantiewensen van gezinnen. Dat onderzoek toonde aan dat ruim de helft van de respondenten graag op wintersport gaat met een of meerdere bevriende gezinnen en een derde met drie generaties. Speciaal voor gezinnen heeft Belvilla het zoekcriterium ‘Spelen Indoor’ opgenomen, met vakantiehuizen waar bijvoorbeeld een speelkamer, voetbal- en/of pingpongtafel is.

Zowel last minute als ruim vooraf

Belvilla ziet dat steeds meer mensen hun wintersportvakantie ruim van tevoren al vastleggen, wanneer er nog volop keus is, zelfs een jaar vooraf. De reeds geboekte wintersportvakanties voor komend skiseizoen duren gemiddeld een week. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat korte skivakanties aan populariteit winnen, maar vaak last minute worden geboekt. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Sauerland, dat qua beperkte reistijd zeer geschikt is voor een weekendje wintersport. Dit late boeken is deels te verklaren uit de lagere sneeuwzekerheid van populaire dichtbij-skigebieden als Winterberg, alhoewel sneeuwkanonnen ook daar de wintersportkans vergroten.

Het wintersportaanbod van Belvilla: www.belvilla.nl/wintersport-chalet
De Belvilla themawebsite voor gezinnen: www.belvilla.nl/vakantiehuis-kinderen

Over Belvilla

Al meer dan 40 jaar selecteren en beheren wij zorgvuldig de beste vakantiehuizen in Europa. Deze worden allemaal 100% beheerd, toegankelijk geprijsd en dienovereenkomstig gewaardeerd: onze gasten beoordelen hun ervaring met Belvilla gemiddeld met een 8,4. Maar we blijven innoveren om mensen te verrassen met onze diensten en handige functies, zoals onze digitale self-check-in, onze no-deposit standaard en 24/7 ondersteuning. 
 
Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers op het gebied van vakantiehuizen. De organisatie biedt ongeveer 40.000 vakantiehuizen in 20 landen. Belvilla maakt sinds 2019 onderdeel uit van OYO Vacation Homes.

 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Belvilla Services B.V.
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
E: pr@belvilla.com

Blog: www.belvilla.nl/inspiratie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen en acties!
Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Aanmelden
Geselecteerd door
experts
Altijd een
uniek vakantiehuis
Geen zorgen
garantie
© Belvilla 1980 - 2022 'Belvilla' en het Belvilla-logo zijn geregistreerde merken